Petrovický skončil pôsobenie v Slavii Praha

TASR
2.1.2014 15:21

Skúsený slovenský útočník Róbert Petrovický opustil káder hokejistov Slavie Praha a vrátil sa do Dukly Trenčín, kde sa dohodol na pôsobení do konca sezóny. Informovala o tom oficiálna stránka slovenského extraligistu.

Petrovický skončil pôsobenie v Slavii Praha
TASR

Člen tímu majstrov sveta z Göteborgu prišiel do Slavie 22. novembra z Trenčína, ale aj vinou zranenia odvtedy v drese "zošívaných" odohral v pozícii centra prvej formácie iba päť duelov a zaznamenal jednu asistenciu.

"My sme boli s Robom dohodnutí už pred jeho odchodom do Slavie, ale nakoľko potom dostal výhodnú ponuku, zachovali sme sa korektne a dali sme mu šancu, aby to tam skúsil, bola to pre neho šanca zahrať si ešte lepšiu súťaž. Teraz sme sa dopočuli, že v Slavii skončil, okamžite sme ho kontaktovali a dohodli sme sa s ním na pôsobení do konca sezóny. Keďže sme stále hľadali prvého centra, jeho angažovaním sme túto pozíciu konečne obsadili," povedal športový manažér Jozef Daňo pre web Dukly.

Už 40-ročný Petrovický mal v pražskom klube kontrakt do 31. januára s tým, že na prelome rokov sa bude rozhodovať o jeho budúcnosti v Slavii. Funkcionári sa rozhodli s ním zmluvu nepredĺžiť a tak sa vracia do Trenčína, v ktorého drese v tejto sezóne nazbieral v 13 zápasoch desať bodov za 3 góly a 7 asistencií.

Petrovický už v najvyššej českej súťaži pôsobil aj predtým, keď obliekal dres Vítkovíc a Komety Brno. Okrem toho skúsil aj KHL v Diname Riga, skúsenosti zbieral i v popredných európskych ligách vo Švédsku, Fínsku a Švajčiarsku. Štvornásobný účastník svetových šampionátov v elitnej kategórii má na konte viac ako 200 štartov v NHL.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok