Slovan zakončil rok 2013 víťazstvom na ľade Dinama Riga

TASR, SITA
29.12.2013 18:29

O góly hostí sa postarali Michal Vondrka (z trestného strieľania), Peter Ölvecký a Michel Miklík, domáci dokázali v záverečnej tretine už len znížiť zásluhou Kanaďana Kylea Wilsona.

Slovan zakončil rok 2013 víťazstvom na ľade Dinama Riga
SITA

Dinamo Riga - Slovan Bratislava 1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Góly: 50. Wilson (Szczechura, Robinson) - 14. Vondrka (z tr. strieľania), 22. Ölvecký (J. Mikúš, Štajnoch), 36. Miklík (Vondrka). Rozhodovali: Kadyrov, Safiullov - Birin, Medvedev (všetci Rus.), vylúčení: 2:3 na 2 min, navyše 58. Bartovič (Slovan) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 10.100 divákov.
Dinamo Riga: Tellqvist - Ozolinš, Rekis, Robinson, Pujacs, Sotnieks, K. Redlihs - Upitis, Wilson, Hossa - Indrašis, Szczechura, Johnson - Haščák, Pavlovs, Džerinš - Cipulis, Bukarts, Begovs
Slovan Bratislava: Janus - Sigalet, Škoula, Trončinský, Mihálik, Štajnoch, Mojžíš - Miklík, Bližňák, Vondrka - Bartovič, J. Mikúš, Ölvecký - Šatan, Radivojevič, Hudáček – B. Mráz, Šťastný, T. Mikúš

Slovan sa v úvode predovšetkým bránil. Už po 60 sekundách si nakorčuľoval na pas Ozolinša Indrašis, položil si Janusa a len pravá žŕdka zachránila hostí od inkasovaného gólu. Vzápätí mal pri vylúčení Šatana dve dobré šance na skórovanie K. Redlihs. Hostia sa postupne oklepali a začali hroziť svojou najväčšou zbraňou - brejkami. V 9. minúte po zaváhaní brankára Tellqvista a dobrej práci T. Mikúša poslal puk do domácej siete B. Mráz, no dopravil ho tam rukou a tak gól nemohol platiť. O štyri minúty neskôr mali "belasí" dve dobré príležitosti v oslabení - najprv po prieniku po ľavej strane nedokázal zasunúť puk za Tellqvista Škoula a následne si švédsky brankár poradil aj so zakončením Bartoviča. V 14. minúte to už hosťom vyšlo, Rekis fauloval v úniku Vondrku a český legionár trestné strieľanie chladnokrvne premenil, keď Tellqvista prekonal bekhendom na lapačkovú stranu. Domáci odpovedali únikom Wilsona, Janus skvele zakročil. Záverečné slovo mal v prvej tretine Ölvecký, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu, jeho bekhendová kľučka ale úspech nepriniesla.
Slovenský účastník KHL pokračoval aj v prostrednej časti v aktivite a odmenou mu bol druhý gól v Tellqvistovej sieti. Po delovke Štajnocha trafil J. Mikúš ešte žŕdku, no dôrazný Ölvecký pretlačil puk za bránkovú čiaru - 0:2. Dobré striedanie potom predviedla štvrtá formácia Slovana, puk od korčule Šťastného len tesne minul ľavú žŕdku. Na opačnom konci klziska si dal Janus pozor pri zakončení Marcela Hossu a vyrazil aj štipľavú strelu Bukartsa. Dinamo potom prevzalo iniciatívu a vytvorilo si pomerne silný tlak. Tri sľubné šance mal Indrašis, chybu belasej defenzívy takmer potrestal Marcel Hossa, no Janus držal svoj tím nad vodou. A práve vo chvíľach, keď bol Slovan najviac zovretý do klieští, sa z čista-jasna blysol nádhernou prihrávkou naslepo pred bránkovisko Vondrka a Miklík strelou z prvej poslal hostí do trojgólového vedenia. Hra sa potom zrýchlila, s bekhendom Wilsona si poradil spoľahlivý Janus, na druhej strane Šatan neprecedil puk za Tellqvista.

Tretie dejstvo sa začalo šancou Johnsona, no brankár Slovana si aj naďalej držal čisté konto. Čadovi zverenci sa v záverečnej časti zameriavali najmä na pozorné bránenie obrannej modrej čiary, situácie riešili jednoducho a nerozpakovali sa pritom vyhadzovať puky z vlastného pásma. V 50. minúte sa ale nechali zlákať a väčším počtom vyrazili vpred, čo po strate puku okamžite využili domáci na rýchly výpad a Wilson strelou do odkrytej bránky znížil na 1:3. Hráči Slovana potom mali ťažké chvíle pri vylúčení Trončinského, no v oslabení sa ubránili. Český obranca potom ratoval v poslednej chvíli po delovke Ozolinša, keď Janus na chvíľu stratil puk z dohľadu. Šancu na rozhodnutie potom odmietol Bartovič, ktorý spálil samostatný nájazd. Domáci v zúfalej snahe odvolali brankára, no hra v šestici im úspech nepriniesla. Hráči Slovana náskok ubránili a mohli sláviť trojbodový zisk.

Hlas:
Rostislav Čada (tréner Slovana, zdroj hcslovan.sk): "Videli sme veľmi dobrý zápas, čo sa týka nasadenia, rýchlosti a agresivity. Po celý čas sme úspešnou obranou popodorenou skvelým Jarom Janusom čelili útočnej hre súpera. Dokázali sme si utvoriť gólové šance, ktoré sme využili. Sme spokojní, že sme v Rige vybojovali tri body."

Tabuľka Západnej konferencie KHL 2013/2014:
1. Dinamo Moskva 39 85
2. SKA Petrohrad 39 78
3. Donbas Doneck 40 71
4. Dinamo Riga 38 69
5. CSKA Moskva 40 68
6. Lev Praha 38 67
7. Medveščak Záhreb 39 62
8. Lokomotiv Jaroslavľ 38 60
-------------------------------------------------------
9. Atlant Mytišči 38 51
10. Spartak Moskva 39 51
11. Slovan Bratislava 38 50
12. Severstaľ Čerepovec 39 47
13. Viťaz Podoľsk 38 47
14. Dinamo Minsk 40 39

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok