Hokejisti do 20 rokov začali hladkou výhrou nad Nemcami

SITA, TA3
27.12.2013 17:22

Hokejisti slovenskej reprezentácie do 20 rokov vstúpili úspešne do bojov v A-skupine na svetovom šampionáte juniorov vo švédskom Malmö, keď zdolali súperov z Nemecka hladko 9:2. Slováci sa prezentovali veľmi dobrým výkonom, na ľade dominovali a navyše boli aj strelecky efektívni.

Hokejové MS hráčov do 20 rokov - A-skupina

Slovensko - Nemecko 9:2 (3:0, 3:1, 3:1)
Góly: 4. Kolena (Gríger, Réway), 13. M. Daňo (Lunter), 18. Gríger (Kolena, Réway), 22. M. Daňo (Cehlárik), 27. Kolena (Réway, D. Gríger), 31. Gachulinec (Horanský, Mlynčár), 48. Réway (Gríger), 49. Lunter (Daňo, Cehlárik), 58. Horanský (Valjent) - 23. Kahun (L. Draisaitl), 46. Kahun (Moser, L. Draisaitl) 
Vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Boman (Fín.), Grumsen (Dán.) - Kosaka (Jap.), Metalnikov (Rus.), 500 divákov. 

Zostavy:
Slovensko: R. Sabol - Luža, Predajniansky, Rusina, Gachulinec, Valjent, Černák, Dinda, Kečkeš - Gríger, Kolena, Réway - Lunter, M. Daňo, Cehlárik - Horanský, Mlynčár, Minárik - Skalický, Šimun, Tibenský 
Nemecko: Cüpper - D. Tiffels, Moser, T. Bender, Saeftel, Botzenhardt, Wagner - L. Draisaitl, Kahun, Kammerer - Laub, Eisenschmid, F. Tiffels - Herpich, Palausch, Filin 

Slováci začali aktívne a snažili sa neustále ohrozovať brankára Cüppera. V 4. min dokázali za trinásť sekúnd využiť presilovku, keď po Grígerovej strele vrátil spoza bránky Kolena puk do bránkoviska a ten od Zieglera putoval do siete - 1:0. Cüpper bol v plnej permanencii a neustále musel riešiť šance slovenského tímu. Nemci len s problémami prechádzali do útočného pásma a aktívna hra súpera im robila veľké problémy. Keď sa už viac osmelili, udrel bekhendom Marko Daňo - 2:0. Zverenci Ernesta Bokroša využili aj druhú presilovku v zápase, Dávid Gríger najskôr trafil len nemeckého brankára, jeho druhá strela však už skončila v sieti.

Nemci zlepšili v druhej dvadsaťminútovke pohyb, začali byť aktívnejší, ale zabudli na defenzívu. Cehlárik v 22. min spoza bránky našiel Daňa, ktorý z tesnej blízkosti nedal šancu Cüpperovi. Nemci korigovali po Kečkešovom zlom vyhodení, po ktorom Draisaitl našiel dobre Kahuna a ten presne namieril do odkrytej slovenskej bránky. Gríger s Réwayom potom vymysleli gólovú akciu pre Milana Kolenu - 5:1. V polovici druhej časti hry pri avizovanom vylúčení trafil delovkou od modrej priestor bránky Daniel Gachulinec - 6:1. Slováci kontrolovali vývoj a nepúšťali súperov do veľkých príležitostí.

Aj v tretej tretine zdobila tím Ernesta Bokroša priamočiarosť, na jeho hre bola vidieť radosť. Na presný zásah českého rodáka v nemeckom drese Dominika Kahuna odpovedali gólmi Martin Réway a Mário Lunter. V 58. min upravil na konečných 9:2 po individuálnej akcii, uvoľnení sa od zadného mantinelu a nakorčuľovaní pred bránku presnou strelou Stanislav Horanský. Slovákom sa napriek snahe už nepodarilo pridať vytúžený desiaty gól.

Hlas:

Ernest Bokroš (tréner SR "20"): "Teší nás dobrý vstup do šampionátu. Takýto výsledok nik z nás nečakal.. Potešila hra i výsledok, samozrejme využitie presilových hier. S postupným narastaním skóre si začali naši zverenci stretnutie užívať, lebo veľa podobných zápasov na svetovom šampionáte nehrajú. Plne si všetci uvedomujeme, že súperi najťažšieho kalibru - Američania a Kanaďania - na nás ešte len čakajú. Na premiéru sme pripravili hráčov so základnou myšlienkou, že je to pre nás možno zápas roka a úspechom v ňom si môžeme položiť základný kameň postupu. Vedeli sme o hráčskych kvalitách Draisaitla či Kahuna, ale v taktických zámeroch sme sa sústredili na celý tím a nie na jednotlivcov. Už v sobotu na nás čakajú obhajcovia titulu z USA. Už sme si objednali záznam z ich duelu s Českom, z tímov, ktoré sme dosiaľ videli, sa ukazuje americký ako najsilnejší. Dnešných 9:2 je povzbudivých, ale sústrediť sa musíme už na ďalšie kroky. Napokon - jedna lastovička leto nerobí."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok