Izrael spustil vojenskú operáciou v Pásme Gazy

TASR, TA3
24.12.2013 17:55

Izrael spustil dnes sériu leteckých a pozemných útokov v palestínskom pásme Gazy. O život údajne prišlo trojročné dievčatko, zranenia utrpelo desať ľudí. K ofenzíve došlo po tom, čo palestínsky ostreľovač zabil na hranici izraelského civilistu.

Izraelské letectvo podľa agentúry Reuters zaútočilo na dva výcvikové tábory palestínskeho islamistického hnutia Hamas, ktoré ovláda pásmo Gazy.

Armáda židovského štátu tvrdí, že jej lietadlá, tanky a pechota sa zamerali na "teroristické oblasti" či "teroristickú infraštruktúru".

Palestínska strana hovorí o najmenej 16 izraelských úderoch. Hamas nariadil svojim silám, aby sa preskupili.
Podľa agentúry AP, ktorá sa odvolala na predstaviteľa palestínskeho ministerstva zdravotníctva, zahynulo pri jednom z náletov trojročné dievčatko. Traja jej príbuzní utrpeli zranenia.

Židovský štát spustil ofenzívu krátko po tom, čo ostreľovač z pásma Gazy zabil na hranici izraelského robotníka, ktorý vykonával údržbu na hraničnom oplotení.

"Je to veľmi vážny incident a nezostane bez odpovede," konštatoval izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael a Hamas sú urputnými nepriateľmi, avšak obe strany veľkou mierou dbali na prímerie, ktoré v novembri 2012 ukončilo osem dní trvajúce prudké boje. Dnešné útoky sú najväčším výbuchom násilia v oblasti od novembra 2012, poznamenala AP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok