EL UEFA: Tesná prehra Slovana v Bilbau

SITA
1.12.2011 23:17

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava prehrali vo štvrtkovom zápase 5. kola v F-skupine Európskej ligy UEFA 2011/2012 na ihrisku španielskeho tímu Athletic Bilbao 1:2.

EL UEFA: Tesná prehra Slovana v Bilbau

Skóre otvoril v 15. min Óscar De Marcos, šesť minút pred polčasovou prestávkou vyrovnal kanonier "belasých" Filip Šebo. O trojbodový zápis pre domácich sa postaral hlavičkou v druhom polčase Markel Susaeta.

Už pred týmto duelom bolo jasné, že španielsky tím postúpi do šestnásťfinále kontinentálneho pohára číslo dva a Slovan sa nepredstaví vo vyraďovacej fáze EL. 

Európska liga UEFA 2011/2012 - 5. kolo - štvrtok - výsledok: 
Athletic Bilbao (Šp.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 2:1 (1:1) 
Góly: 15. De Marcos, 75. Susaeta - 39. Šebo, ŽK: 73. Aurtenetxe, 90. Javi Martínez - 31. Bagayoko, 42. Halenár, 67. Šebo, 69. Milinkovič, rozhodoval: Kaasik (Est.) 

Zostavy:
Bilbao: Iraizoz - I. Pérez (46. Iraola), Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe - Iturraspe, De Marcos, Ander Herrera, Muniain - F. Llorente (46. Toquero), Susaeta 
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Had, Kolčák (83. Pauschek) - Guédé, Kladrubský - Milinkovič (88. Grendel), Halenár, I. Žofčák (83. Lačný) - Šebo 

V úvodnej desaťminútovke si ani jedno z mužstiev nevypracovalo gólovú príležitosť. Viac z hry však mali domáci, ktorí držali loptu vo svojej moci a postupnými útokmi sa snažili dostať pred bránku Slovana. "Belasí" zodpovedne pristupovali k protihráčom a nedovolili im dostávať sa do príležitostí. Favorit udrel v 15. min, keď strieľaný center Andera Herreru z pravej strany pokutového územia nedostatočne odkopol Had a z druhej vlny nabiehajúci De Marcos nemal problém skórovať - 1:0. Hostia sa pokúsili o odpoveď v 21. min, keď Halenár hľadal prihrávkou za obranu nabiehajúceho Šeba, ale pri lopte bol skôr domáci gólman. V 25. min prenikal do šance Muniain, ale čistým zákrokom ho zastavil Had. Španielsky hráč si chcel vypýtať pokutový kop, no neuspel. Už o dve minúty sa na hranici pokutového územia uvoľnil Llorente, jeho pokus ľavačkou nesmeroval medzi tri žrde.

Slovan mohol vyrovnať v 35. min. Halenár krásne napriahol z priameho kopu z 30-metrovej vzdialenosti, lopta prešla pomedzi hráčov v múre, ale od brvna sa odrazila len tesne pred bránkovú čiaru. Vyrovnávajúci gól dal Šebo v 39. min. Kanoniera Bratislavčanov pekne kolmicou vysunul Milinkovič, Šebo obišiel súperovho gólmana a pohodlne do prázdnej bránky skóroval. Minútu pred koncom prvého polčasu išli hostia do prečíslenia, Milinkovič potiahol loptu z polovice ihriska až pred pokutové územie súpera, jeho technická strela spoza šestnástky však letela vysoko nad.

Ani úvod druhého dejstva nepriniesol veľa vzruchu, až v 55. min sa k strele z hranice pokutového územia dostal Halenár. Na začiatku 61. min mal veľkú príležitosť Ander Herrera, jeho strelu z vnútra šestnástky zblokoval telom Had. V 65. min po šikovnej akcii nepretlačil De Marcos loptu na Iraolu. Nakloniť misku váh na stranu domácich sa pokúšal v 71. min striedajúci Iraola. Brankár Slovana Putnocký však bol pozorný.

Domáci sa ujali vedenia v štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času, keď center De Marcosa poslal technickou hlavičkou k vzdialenejšej žrdi Susaeta. V záverečnej desaťminútovke sa hráči Bilbaa už len snažili udržať jednogólový náskok. Nepúšťali slovanistov k lopte a dostávali sa aj do šancí. Toquero však nevyužil svoju príležitosť. V 87. min síce skóroval Ander Herrera, ale hlavný rozhodca mu neuznal regulárny gól pre údajné postavenie mimo hry. Stretnutie sa napokon skončilo zaslúženým víťazstvom Bilbaa 2:1.

Hlasy:

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): "Bol to veľmi pekný a kvalitný zápas. Škoda toho výsledku. Bilbao však bolo o ten gól lepšie a zaslúžilo si zvíťaziť. Páčilo sa mi, že domáci fanúšikovia ocenili náš výkon po zápase potleskom. Škoda, že tá Halenárova strela z priameho kopu nebola gólová. Ak by sme vtedy skórovali, stretnutie by sa určite vyvíjalo inak. Musím mojich zverencov pochváliť za výborný výkon v defenzíve. Bola to moja tretia konfrontácia s Macrelom Bielsom a tretíkrát som prehral 1:2. Dúfam, že budem mať možnosť stretnúť sa s ním ešte raz a dopadne to lepšie. Bilbao je kvalitné mužstvo, pri priaznivom žrebe to môže v Európskej lige dotiahnuť veľmi ďaleko."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok