Beckham dostal pri hľadaní štadióna v Miami definitívne zelenú

TASR
18.12.2013 11:30

Bývalý kapitán anglickej futbalovej reprezentácie David Beckham dostal jednohlasnú podporu od vedenia zámorskej MLS (Major League Soccer) a lokálnych funkcionárov pri hľadaní štadióna v Miami, vhodného na založenie nového klubu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Beckham dostal pri hľadaní štadióna v Miami definitívne zelenú
SITA

Jednoznačné hlasovanie medzi lokálnymi komisionármi bolo prvým testom politickej podpory pre Beckhamove aktivity na Floride. Toto rozhodnutie umožní tamojším funkcionárom stotožniť sa s novým štadiónom a vyrokovať stavebné kontrakty s developermi.

Vedenie najvyššej futbalovej súťaže v USA zdôraznilo, že je dôležité, aby konečná zmluva o štadióne a biznis plán boli na svete ešte pred schválením nového klubu. "My nemôže ísť do Miami bez práv na používanie štadióna. David aj samotné mesto to chápu, to je fakt," povedal komisár MLS Don Garber

Bývalý hráč Manchestru United, Realu Madrid, AC Miláno a Paríž St. Germain, ktorý pôsobil aj v zámorskom Los Angeles Galaxy, ukončil hráčsku kariéru v máji. S vedením MLS však už dávnejšie podpísal kontrakt, podľa ktorého dostane 25 miliónov dolárov na vytvorenie nového klubu.

Beckham cestoval po Miami za posledný mesiac dvakrát s britským podnikateľom Simonom Fullerom, rovnako ako s bolívijským miliardárom Marcelom Claureom, ktorý je zakladateľom spoločnosti Brightstar Corp so sídlom v Miami. Je to najväčší svetový bezdrátový distribútor a poskytovateľ globálnych služieb pre Apple.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok