LOZ chce riešiť kritickú situáciu na ďalšom rokovaní

TA3, SITA
1.12.2011 14:13

Predstavitelia Lekárskeho odborového združenia chcú naďalej rokovať o riešení situácie v zdravotníctve. Odborári budú podľa predsedu Mariana Kollára rokovať ešte dnes poobede, resp. vo večerných hodinách s predsedom parlamentu Pavlom Hrušovským, a to tak, aby sa súčasný stav vyriešil.

LOZ chce riešiť kritickú situáciu na ďalšom rokovaní

"Chceme sa dohodnúť, ale dohoda musí prísť a musí byť akceptovaná z oboch strán," vyhlásil na brífingu Kollár.

LOZ chce pritom podľa Kollára rokovať tak, aby výsledok dohody bol taký, že sa do nemocníc vrátia všetci lekári. Súčasná situácia v zdravotníctva je podľa predsedu LOZ absolútne kritická a podstatne vážnejšia, ako informujú média. Podľa jeho slov to dokazujú informácie priamo z nemocníc, keďže viaceré z nich kolabujú. Ide napríklad o nemocnice v Bratislave, Liptovskom Mikuláši alebo v Ružomberku.

Kollár zároveň na brífingu upozornil, že lekári nemôžu pracovať pod tlakom núdzového stavu. "Máme pocit, že vláda si skutočne potrebovala vyskúšať tento núdzový stav," vyhlásil Kollár s tým, že výsledkom tohto kroku je absolútne kritická situácia.

Predstavitelia Lekárskeho odborového združenia absolvovali takmer deväťhodinové rokovanie s vládou aj v stredu v noci. Ani to však neprinieslo dohodu a od polnoci je tak platných zhruba 1 200 výpovedí lekárov.

 

Tlačová konferencia LOZ:

1.časť

2. časť:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok