Zvolen v poslednej sekunde využil presilovku, zdolal Piešťany

SITA, TA3,
15.12.2013 21:00

Úvod zápasu vyšiel domácim. V 3. min po tvrdej strele Cuníka sa puk vyrazený Šimkom dostal k Bučkovi a ten delovkou poslal Piešťany do vedenia - 1:0. V 11. min mali hostia výhodu presilovky, ale domáci sa úspešne ubránili.

Hokej - Tipsport extraliga - 32. kolo - nedeľa:

ŠHK 37 Piešťany - HKM Zvolen 1:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Góly: 3. Bučka (Cuník, S. Saliji) - 28. Michal Chovan (P. Zuzin, Juraško), 65. Obšut 
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Brath, Sčensný, 1188 divákov 
Zostavy:
Piešťany: Šúrek - Cuník, A. Hruška, Brňák, Škadra, R. Filip, Drgoň, Bučka - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - R. Lelkeš, Peško, J. Ručkay - Haring, Mišura, Chylo 
Zvolen: M. Šimko - Juraško, Obšut, J. Hertl, Hraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Pospíšil - P. Zuzin, Brabenec, Michal Chovan - Ľ. Zuzin, M. Jurík, Síkela - Mančák, Bortňák, Martin Ďaloga - Urgas, Čanky 

Úvod zápasu vyšiel domácim. V 3. min po tvrdej strele Cuníka sa puk vyrazený Šimkom dostal k Bučkovi a ten delovkou poslal Piešťany do vedenia - 1:0. V 11. min mali hostia výhodu presilovky, ale domáci sa úspešne ubránili. V 14. min ohrozili bránku hostí Ručkay s Peškom, ale Šimko si počínal výborne. V 16. min nastrelil domáci Lušňák žŕdku zvolenskej bránky.

V 26. min založili hostia nebezpečnú akciu, v prečíslení troch proti jednému však neskórovali. O dve minúty neskôr sa im to už podarilo, keď voľný Michal Chovan poslal puk korčuľou za Šúrekov chrbát a videorozhodca tento presný zásah odobril. V nasledovnom priebehu druhej časti boli domáci nervózni, viazla im kombinácia. V 36. min sa ocitol Filip v šanci, ale neprekonal Šimka.

V tretej časti sa hra odohrávala väčšinou v strednom pásme. V 52. min sa prekľučkoval domáci Volovič, ale bekhendom nezavesil. V 58. min sa z rohu klziska individuálne pretlačil Peško, no nepodarilo sa mu zakončiť. Hneď z protiútoku si utvorili Zvolenčania závar pred piešťanskou bránkou - bez gólového efektu. Stretnutie dospelo do predĺženia a už keď sa schyľovalo k samostatným nájazdom, skúsený obranca Obšut tvrdou streľou od modrej čiary zaznamenal víťazný gól Zvolena. 

Hlasy:
Milan Klement (tréner Piešťan): "Myslím si, že prvá tretina bola z našej strany dobrá, v obrane sme urobili iba minimum chýb. Po inkasovanom góle v druhej tretine sme na tom boli trochu horšie, prestali sme korčuľovať a z toho vyplynuli niektoré šance Zvolena. V treťom dejstve boli šance na oboch stranách. V závere predĺženia prišla zbytočná chyba a sekundu pred koncom sme dostali gól, čo je škoda."

Július Šupler (tréner Zvolena): "Ešte včera bolo jedenásť hráčov v domácom liečení a iba štyria na tréningu, takže to bol pre nás ťažký zápas. Hráči nastúpili so sebazaprením, po horšom začiatku sa zmobilizovali a vyrovnali. Záver duelu bol dramatický. Som rád, že v posledných sekundách sa nám podarilo skórovať a získať dva body. Poďakoval som chlapcom za obrovskú vôľu po víťazstve. Vážim si to, úspech je výsledkom tvrdej práce na tréningoch."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok