Gólové preteky v Žiline, zvíťazila Skalica

SITA
15.12.2013 20:20

Hostia mali raketový vstup do zápasu, keď už v 11. sekunde Obdržálek švihom prekonal brankára domácich. O dve minúty neskôr unikol najlepší strelec domácich Tomas a pomedzi betóny Lipovského vyrovnal.

Gólové preteky v Žiline, zvíťazila Skalica
TASR

Hokej - Tipsport extraliga - 32. kolo - nedeľa:

MsHK DOXXbet Žilina - HK 36 Skalica 5:7 (1:2, 2:2, 2:3)
Góly: 3. R. Tomas (Leško, D. Buc), 26. Drevenák (T. Varga, Marek Slovák), 26. Kalla (Valášek, Marcel Šterbák), 53. Valášek (Kalla), 60. Marek Slovák (T. Varga, Ostrčil) - 1. Obdržálek (R. Školiak, M. Kuľha), 11. R. Kropáč, 34. M. Kuľha (Vyrůbalík), 36. Obdržálek (R. Kropáč, R. Školiak), 46. M. Kuľha (R. Školiak, Obdržálek), 59. R. Školiak (Kropáč, L. Kozák), 59. Preisinger 
Vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše: Martin Chovan (Žilina) 10+10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Lauff - Gavalier, Smerek, 1007 divákov 
Zostavy:
Žilina: Koutský - Dlouhý, Leško, Rúfus, Martin Chovan, Ostrčil, Marcel Šterbák - D. Buc, Klouda, R. Tomas - T. Varga, Marek Slovák, Drevenák - Kalla, Valášek, Piják (od 41. min Čavrk) 
Skalica: Lipovský - Vyrůbalík, L. Kozák, Krejčiřík, Mikéska, Šohajda, M. Srnec - M. Kuľha, R. Školiak, Obdržálek - M. Preisinger, Stieler, R. Kropáč - Kutálek, B. Mráz, Šátek 

Hostia mali raketový vstup do zápasu, keď už v 11. sekunde Obdržálek švihom prekonal brankára domácich. O dve minúty neskôr unikol najlepší strelec domácich Tomas a pomedzi betóny Lipovského vyrovnal. Možnosť na zvýšenie náskoku mali Žilinčania po strele Drevenáka, ale ani on sa nepresadil. V 11. min Kropáč nastreľoval puk spoza bránky a po teči jedného zo zadákov Žiliny skončil za čiarou. Ďalšie minúty priniesli vylúčenia na oboch stranách, ale ani jedno z mužstiev nedokázalo využiť početnú prevahu.

V úvode druhej tretiny hrali Žilinčania piatu presilovku, zaútočili a kapitán Drevenák doklepol vyrazený puk od Lipovského za jeho chrbát. Následne sa gólovo presadil aj Kalla. V 34. min vyrovnal strelou od modrej čiary Kuľha. Ten istý hráč potom v dobrej príležitosti fauloval Valáška, ten však trestné strieľanie nepremenil. Následne bol dvakrát vylúčený Tomas a Žilinčania pykali. V 36. min využil presilovú hru Obdržálek - 3:4.

V úvode tretieho dejstva mali domáci opäť možnosť početnej prevahy pri vylúčení Školiaka. Boli to však hostia, ktorí zásluhou Preisingera a Kutálka mohli zvýšiť svoje vedenie. To sa podarilo až Kuľhovi po akcii prvého útoku. V 53. min Valášek znížil na rozdiel jediného gólu. Hostia v 59. min zásluhou Školiaka zvýšili svoj náskok. Domáci tréner odvolal brankára Koutského, Preisinger však po pár sekundách skóroval do prázdnej bránky - 4:7. Trinásť sekúnd pred koncom duelu prirášlil výsledok Marek Slovák. 

Hlasy:
Róbert Kaláber (tréner Žiliny): "Do zápasu sme vstupovali s cieľom hrať zo zabezpečenej obrany a čakať na chyby súpera. To nám však nevyšlo, už po jedenástich sekundách sme inkasovali. V druhej tretine sme vyvinuli enormné úsilie a otočili nepriaznivý stav. Zlomovým okamihom bolo nepremenenie trestného strieľania Valáškom. V tretej časti rozhodla naša chyba, Skalica zvýšila náskok a my sme už len doháňali. V zápase sme doplatili na nedisciplinovanosť."

Andrej Výboh (tréner Skalice): "Do Žiliny sme cestovali s obavami, chýbalo nám niekoľko zranených hráčov a ďalších trápila viróza. Šancu tak dostali hráči z juniorky. Podarilo sa nám streliť rýchly gól a vyhrať prvú tretinu. V druhej časti sa súperovi podarilo dvakrát po sebe skórovať, my sme však otočili priebeh duelu. S počtom strelených gólov, výsledkom aj výkonom som spokojný. Sme radi, že si zo Žiliny odvážame tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok