Martin zdolal Nitru o dva góly

SITA, TA3
15.12.2013 20:14

Domáci sa ujali vedenia v 4. min. Fujerík vyhral vhadzovanie a Klíma nekompromisnou strelou napol nitriansku sieť - 1:0. Hostia sa potom nevedeli vymaniť z tlaku, "kosačky" sršali elánom, v 13. min strelil Martin svoj druhý gól.

Hokej - Tipsport extraliga - 32. kolo - nedeľa:

MHC Mountfield Martin - HK Nitra 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Gól: 4. L. Klíma (Fujerík), 13. Tupý (Galamboš), 26. Markovič (Galamboš, Važan) - 22. L. Novák (Stümpel, Nádašdi) 
Vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Holienka, Výleta, 1800 divákov 
Zostavy:
Martin: J. Čech - Pacalaj, Smrek, I. Ďatelinka, A. Novotný, Brcko, Tupý - Markovič, Galamboš, Važan - Rožník, Fujerík, L. Klíma - Themár, Dírer, J. Cíger - Zlocha ml., Jurášek, Šugár 
Nitra: Kristan - Nádašdi, Ordzovenský, D. Milo, Pavlíček, M. Novák, Ďurkech - R. Tománek, Stümpel, L. Novák - Mir. Kováčik, T. Chrenko, H. Ručkay - Martin Segľa, M. Hamrák, Bajtek - Pupák, Kmeč, Rzavský 

Domáci sa ujali vedenia v 4. min. Fujerík vyhral vhadzovanie a Klíma nekompromisnou strelou napol nitriansku sieť - 1:0. Hostia sa potom nevedeli vymaniť z tlaku, "kosačky" sršali elánom, v 13. min strelil Martin svoj druhý gól. Jeho autorom bol Tupý, ktorý od modrej čiary prekvapil brankára Kristana.

Nitra v 22. min v početnej prevahe strelila zásluhou Lukáša Nováka kontaktný gól - 2:1. Domáci sa však nenechali vykoľajiť a v 26. min sa im podarilo prečíslenie s gólovým zakončením. Galamboš s Važanom sa cez nitrianskeho obrancu rútili smerom na hosťujúcu bránku, odrazený puk sa dostal k Markovičovi, ktorý prestrelil Kristana.

Hostia chceli v tretej tretine ešte niečo niečo urobiť s výsledkom. V 41. min nebezpečne vystrelil skúsený Stümpel a Čech plecom vyrazil puk nad svoju bránku. Potom na opačnej strane musel byť v permanencii Kristan po strelách Fujeríka, Themára a Rožníka. Nitra mohla v 51. min skorigovať stav, ale Stümpelov teč stroskotal na Čechovi. V 55. min Nitrania nevyužili presilovku a v závere už nedokázali prekonať domáceho brankára. 

Hlasy:
Daniel Babka (tréner Martina): "Do zápasu sme sa snažili vstúpiť čo najlepším pohybom. To sa nám aj podarilo, hneď v prvej tretine sme strelili dva góly. Na začiatku druhého dejstva súper využil našu rozpačitosť, strelil kontaktný gól, ale naše mužstvo sa, našťastie, nedostalo do skepsy. Znovu sme príkladne bojovali a išli cieľavedome za víťazstvom. Všetci hráči na čele s brankárom si zaslúžia absolutórium."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Škoda, že naši hráči sa prebudia, až keď prehrávame. Oproti stretnutiu so Žilinou sme v Martine podali iba polovičný výkon. Aj preto sme stále iba doťahovali náskok súpera. Keď sme znížili na 1:2, svitla nám nádej, ale po ďalšej našej chybe sme inkasovali tretí gól. Žiaľ, musím skonštatovať, že celý zápas sme boli bezzubí a naša platonická snaha v závere už k ničomu neviedla. Martin získal zaslúžene všetky tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok