Kouč Heister nominoval na turnaj do Lotyšska i kvalifikáciu

TASR
12.12.2013 12:00

Šesť legionárov figuruje v nominácii slovenskej reprezentácie hádzanárov na koncoročný medzinárodný turnaj Riga Council Cup. Popri domácom Lotyšsku sa na ňom ešte predstavia Litva a Estónsko. Silnejšiu ekipu s ďalšími hráčmi zo zahraničia potom v januári čaká vyvrcholenie prvej fázy kvalifikácie MS 2015.

Kouč Heister nominoval na turnaj do Lotyšska i kvalifikáciu
SITA

Zverenci trénera Zoltána Heistera odletia do Rigy po zraze vo štvrtok 26. decembra predpoludním z Viedne, hneď v ten istý deň ich čaká o 18.30 SEČ prvý súboj proti Estónsku. O deň neskôr nastúpia proti Litve (16.30 h) a v sobotu 28. decembra zakončia svoje účinkovanie na turnaji duelom proti domácemu Lotyšsku (12.00 h).

Slováci sa z Rigy vrátia 29. decembra a hneď v úvode budúceho roka ich čaká pokračovanie kvalifikácie MS 2015 - 2. januára nastúpia v Taliansku, o dva dni neskôr je na programe domáca odveta s rovnakým súperom v Hlohovci. Nasleduje 8. januára zápas na Cypre a 11. januára vyvrcholenie kvalifikácie proti najväčšiemu konkurentovi v skupine Rumunsku v Šali.

Nominácia hádzanárov Slovenska na decembrový turnaj v Lotyšsku:
Brankári: Richard Štochl (Motor Záporožie), Teodor Paul (Tatabánya)
Pivoti: Martin Mazák (Tatabánya), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica), Martin Slaninka (HK Topoľčany)
Krídla: Martin Straňovský (FC Barcelona), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Martin Briatka, Branislav Cigáň (obaja HK Topoľčany)
Spojky: Ladislav Tarhai (Bern Muri), Peter Masica (TV Großsachsen), Patrik Hruščák, Oliver Rábek, Vladimír Guzy, Lukáš Urban (všetci Tatran Prešov), Tomáš Vallo (MŠK Považská Bystrica), Radovan Pekár (1. MHK Košice)

Nominácia hádzanárov Slovenska na januárovú kvalifikáciu MS:
Brankári: Štochl, Paul, Miloš Putera (TV Grosswallstadt)
Pivoti: Mazák, Adamčík, Slaninka, Michal Kopčo (VfL Gummersbach)
Krídla: Straňovský, Volentics, Tomáš Urban, Radoslav Antl (obaja Tatran Prešov)
Spojky: Tarhai, Masica, Hruščák, Rábek, L. Urban, Vallo, Pekár, Csaba Szücs (Hannover-Burgdorf), Ľubomír Ďuriš, Maroš Baláž (obaja HC Sporta Hlohovec)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok