Vonnová vypustí obrovské slalomy

SITA
10.12.2013 15:34

Americká zjazdárka Lindsey Vonnová je pripravená upraviť svoj súťažný program na Svetových pohároch tak, aby postupne naberala formu a vrchol dosiahla na zimných olympijských hrách v Soči.

Vonnová vypustí obrovské slalomy
SITA

Vonnová zrejme vynechá všetky tohtosezónne obrovské slalomy a koncentrovať sa bude len na rýchlostné disciplíny. Štvornásobná majiteľka veľkého glóbusu za celkové prvenstvo vo Svetovom pohári sa počas uplynulého víkendu v kanadskom Lake Louise vrátila do zjazdárskeho kolotoča po 10-mesačnej vynútenej pauze zavinenej vážnym zranením kolena ešte na februárových majstrovstvách sveta v Schladmingu. Dosiahla tam 40. a 11. miesto v zjazde a v super G skončila piata.

"K ideálu to malo ďaleko, ale bol to dôležitý krok správnym smerom. Presvedčila som sa o tom, že môžem naďalej víťaziť,“ pripomenula 29-ročná Vonnová svojim fanúšikom na Facebooku. Zatiaľ nemá celkom premyslené, ktoré konkrétne preteky v sezóne SP 2013/14 vynechá. Urobí tak po vzájomnej dohode s trénerom. "Nebudem prepínať svoje telo. Ide najmä o to, aby koleno zostalo v poriadku a aby som na olympiáde v Soči bola stopercentne zdravá." Na otázku, či sa zúženie kalendára bude týkať aj najbližšieho super G a obrovského slalomu v St. Moritzi, 29-ročná partnerka golfistu Tigera Woodsa odpovedala: "Zatiaľ neviem, dám o tom včas vedieť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok