Energia z jadra zostane pre Francúzsko kľúčová

SITA
9.12.2013 09:39

Jadrová energia bude vo Francúzsku naďalej zodpovedať za aspoň polovicu celkovej produkcie elektriny. Uviedol to francúzsky minister priemyslu Arnaud Montebourg, ktorého citoval počas víkendu francúzsky nedeľník Journal du Dimanche.

Energia z jadra zostane pre Francúzsko kľúčová
SITA

Francúzska vláda si predsavzala znížiť do roku 2025 podiel energie z jadra na energetickom mixe na 50 % zo súčasných 75 %. Montebourg však počas návštevy Číny zdôraznil, že nukleárna energia zostane pre krajinu kľúčová. "Nukleárna energia je sektor budúcnosti," povedal minister podľa denníka v Pekingu, kde sa v piatok zúčastnil na seminári k 30. výročiu francúzsko-čínskej spolupráce v oblasti jadrovej energie.

Francúzska energetická skupina Areva v súčasnosti v Číne buduje dva jadrové reaktory a s miestnymi úradmi rokuje o výstavbe ďalších dvoch. Ďalšia francúzska energetická firma EDF minulý mesiac podpísala s britskou vládou dohodu o výstavbe jadrovej elektrárne na juhozápade Anglicka. Investícia za 16 mld. GPB predstavuje prvý projektov svojho druhu v Európe od havárie v japonskej jadrovej elektrárni Fukušima.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok