V zápase prvého s posledným jasne dominovali Košice

SITA, TA3
8.12.2013 21:30

V košickej Steel aréne nastúpili proti sebe prvý s posledným. Domáci oceliari boli proti hosťujúcim žilinským vlkom vysokým favoritom.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 29. kolo:

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Góly: 5. Spilar (Jenčík, P. Bartoš), 14. Štrbák (Kolba, Jenčík), 32. Jenčík (Klouček, P. Bartoš), 50. Jenčík (Spilar, P. Bartoš), 57. Spilar (P. Bartoš, Štrbák)

Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše: Hrnka (Košice) 10 min za zhodenie rukavíc - Bajánik 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Konc - Bednár, M. Korba, 3349 divákov

Zostavy:

Košice: Hylák - Klouček, M. Macejko, Štrbák, Deyl, Šeda, Cebák, Kolba - Sojčík, T. Marcinko, Bicek - Jenčík, P. Bartoš, Spilar - Hinďoš, Boltun, Jokeľ - Hrnka, Češík, R. Konečný - 38. Matis

Žilina: Mikoláš - Rúfus, Šterbák, Ostrčil, Bajaník, Leško, Niník - A. Lipovský, Klouda, R. Tomas - F. Macejka, D. Buc, T. Varga - Drevenák, Valášek, Kalla - 39. Jarab, 47. Čavrk

V stretnutí, ktoré nemalo ani len priemernú extraligovú úroveň, otvoril účet Spilar - po peknej Jenčíkovej prihrávke namieril v 5. min do pravého horného kúta Žilinskej bránky. Spilár to skúšal aj v 8. min, ale jeho koncovka bola málo razantná. Hosťujúci Kalla sa v polovici I. tretiny dostal až pred Hyláka, namieril však do ľavej žŕdky. V 13. min Sojčík z dobrej pozície trafil len brankára Mikoláša. Iba sedem sekúnd si posedel na trestnej lavici Tibor Varga - košický kapitán v 14. min skóroval v presilovke, keď od modrej čiary prestrelil všetko. Aktívnemu Spilarovi chýbali ešte pred prvou prestávkou centimetre. Na opačnej strane reagoval po šanci Kloudu pohotovo Hylák.

V 25. min sa Kalla preštrikoval až ku Košickej bránke, ale skončil na Hylákovi. Spilarov pokus sa v 27. min neujal a v polovici stretnutia sa po samostatnom nájazde ani na dvakrát nepresadil Sojčík. V 32. min vypálil Klouček a po Jenčíkovej dorážke bolo 3:0. Bajaník sa po návrate z trestnej lavice márne pokúšal nájsť recept na prekonanie Hyláka.

V 44. min okorenila stretnutie bitka medzi Hrnkom a Bajaníkom. V polovici III. tretiny sa Jenčíkova dorážka dokotúľala do žilinskej bránky - 4:0. Posledné slovo v zápase mal v 57. min Spilar, ktorý v presilovke po Bartošovej prihrávke nedal šancu brankárovi Mikolášovi.

Hlasy:

Pavol Zůbek (asistent tréner Košíc): "Od začiatku až do konca sme mali duel pevne pod kontrolou. Hrali sme nápadito a mužstvo aj za stavu 2:0 či 3:0 plnilo všetky taktické pokyny. Súperovi sme nedovolili prečíslenia a sme radi, že v druhom zápase po sebe máme nula inkasovaných gólov."

Martin Groma (asistent trénera Žiliny): "Výsledok je pre nás krutý, zaslúžili by sme si prijateľnejší. Najmä v druhej časti sme si dokázali vypracovať veľké množstvo príležitostí, ale naša strelecká efektivita je slabá a to dnes rozhodlo. Súperovi gratulujem, ale bohužiaľ naša koncovka je chabá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok