Zvolenčania zastavili martinskú víťaznú sériu

SITA, TA3
8.12.2013 21:26

Hokejisti Zvolena zastavili 5-zápasové víťazné ťaženie Mountfieldu Martin a v tabuľke extraligy sa posunuli práve pred tohto súpera.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 29. kolo:

HKM Zvolen - MHC Mountfield Martin 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Góly: 35. Bortňák (Ťavoda), 36. Škvaridlo (Brabenec), 41. Síkela (Brabenec, V. Baláž), 53. P. Zuzin (Brabenec, Škvaridlo) - 35. Themár (J. Cíger), 46. Markovič (Galamboš), 60. Škvaridlo (P. Zuzin, Hraško)

Vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše: Galamboš (Martin) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff, Bogdaň - Jobbágy, Kontšek, 1185 divákov

Zostavy:

Zvolen: M. Šimko - Juraško, L. Pokovič, J. Hertl, Hraško, Ťavoda, J. Mucha, M. Pospíšil - P. Zuzin, Brabenec, V. Baláž - M. Ďaloga, M. Jurík, Škvaridlo - Mančák, Bortňák, Čanky - Ľ. Zuzin, V. Fekiač, Síkela

Martin: J. Čech - I. Ďatelinka, Nitriansky, A. Novotný, J. Perniš, Brcko, Tupý, M. Pokorný, Pacalaj - Markovič, Galamboš, Fujerík - Rožník, Jurášek, L. Klíma - Themár, Dírer, J. Cíger - Vlach, Šugár, Fillo

Oba tímy nastúpili pre zdravotné problémy bez šiestich hráčov základnej zostavy, Martinčanom citeľne chýbali hlavne Beran, Važan či Smrek a Zvolenčanom Chovan, Podkonický či Obšut. V I. tretine mali hostia viac šancí, ale nevedeli ich využiť. Galamboš sa ocitol dvakrát voľný pred Šimkom, no neuspel. Neprekonal ho zblízka ani Cíger a Klíma trafil v 18. min do žŕdky. Domáci neťažili z prečíslenia dvoch na jedného, keď na Čecha strieľal P. Zuzin a gólom sa neskončila ani pekná individuálna akcia Bortňáka, ktorý prešiel cez dvoch hráčov súpera, ale zlyhal v koncovke.

Druhá tretina nepriniesla pekný hokej, vzruch nastal až v polovici zápasu. Prvý martinský útok sa dostal do brejku, ale ani jeden z hráčov nedokázal dostať puk za brankára. Na opačnej strane ho v tej istej minúte nestihol zasunúť za Čecha Škvaridlo. Až v 35. min prekvapil strelou od modrej Themár, puk prešiel Šimkovi cez lapačku a hokejisti z Turca išli do vedenia. Dlho sa však netešili, pretože o 33 sekúnd neskôr tečoval strelu Ťavodu z boku pred gólmanom Bortňák a o ďalších 41 sekúnd zužitkoval prihrávku Brabenca doťuknutím puku voľný Škvaridlo.

Zvolen išiel do III. tretiny za priaznivého stavu 2:1 a hneď po 57 sekundách zvýšil náskok. Pred brankárom dobiedzal Síkela a podarilo sa mu na viackrát prepasírovať puk za Čecha. Tréner hostí si zobral oddychový čas a mužstvu to pomohlo. V 46. min vystrelil po ľade spomedzi kruhov Markovič a Šimkovi prešiel puk pomedzi betóny. Vyrovnávajúci gól mal v 50. min na hokejke Galamboš, ktorý išiel sám na domáceho brankára, ale nevyužil ani svoju tretiu príležitosť v zápase. Majster napokon trestal, v 53. min nemal problém poslať puk pri ľavej žrdi do odkrytého priestoru Čechovej svätyne P. Zuzin, pričom Brabenec si pripísal tretiu asistenciu. V závere si Martin skomplikoval možnosť zdramatizovať zápas, pretože hral v oslabení a tak tri body poistil v početnej výhode Škvaridlo.

Hlasy:

Július Šupler (tréner Zvolena): "Nemali sme dobrý začiatok, nevedeli sme sa dostať do tempa, viazla rozohrávka i súčinnosť. Som rád, že po inkasovanom góle sa chlapci vzchopili a otočili nepriaznivý stav dvoma gólmi. To si myslím, že bolo rozhodujúce v tomto zápase. Som rád, že pridali aj ďalšie góly a kontrolovali hru aj vtedy, keď súper znížil na 3:2. Po štvrtom góle sme už ovládali hru a zápas sme zaslúžene vyhrali. Čaká nás ťažký týždeň, v ktorom odohráme štyri zápasy za šesť dní."

Daniel Babka (tréner Martina): "Ujali sme sa vedenia v tomto zápase, ale hneď z nasledujúceho striedania sme si nechali streliť vyrovnávajúci gól a následne súper pridal hneď ďalší spred bránkového priestoru, kde sme si nepokryli hráčov. To isté sa stalo aj pri treťom góle na začiatku tretej tretiny. Snažili sme sa ešte niečo urobiť s výsledkom, ale nepodarilo sa nám to. Zápas sme si prehrali sami, pretože sme ho mali dobre rozohraný, ale nekoncentrovanosťou a nepokrytím hráčov pred bránkou sme o ten zápas prišli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok