Nitra zvíťazila nad Popradom po samostatných nájazdoch

SITA, TA3
8.12.2013 21:21

Na popradskom zúženom klzisku sa čakal tuhý boj domácich "kamzíkov" s nitrianskymi "corgoňmi". No kým Popradčania doma na Mikuláša prehrali s Košicami, Nitrania sa porátali s majstrovským Zvolenom.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 29. kolo:

HK Poprad - HK Nitra 1:2 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 40. Mlynarovič (Jáchym, A. Kroták) - 21. Stümpel (Pupák, R. Tománek), rozhodujúci sam. nájazd Stümpel

Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše: Hamrák (Nitra) 10 min za nešp. správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lokšík - Valach, Holienka, 1259 divákov

Zostavy:

Poprad: Sidor - Drábek, Gaborčík, Šterbák, Jáchym, D. Brejčák, Makovský - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - Belluš, Paukovček, S. Takáč - A. Kroták, Mlynarovič, Vaic - M. Paločko, Gápa, M. Nagy

Nitra: Kristan - D. Milo, Nádašdi, Ordzovenský, Rais, M. Novák, Ďurkech - M. Kováčik, T. Chrenko, H. Ručkay - R. Tománek, Stümpel, L. Novák - Martin Segľa, M. Hamrák, Bajtek - Piačka, Kmeč, Pupák

Popradčania hrajúci bez maródov Suchého, Kuraliho či Fabiana vychádzali skôr zo zabezpečenej obrany a tak sa v úvode veľa šancí nezrodilo. Náznaky príležitostí Nitry riešil včas Sidor a gólové šance diváci videli až v presilovkách. Pri vylúčení Chrenka úradovali Popradčania, brankár Kristan však zneškodnil pokusy Lapšanského i Vaica. Na opačnej strane skúšal prekvapiť Sidora zadovkou L. Novák, v sieti potom neskončila ani dobrá strela Ordzovenského.

Prvý gól padol hneď po začiatku druhej časti, keď Tománek nabil medzi kruhy Stümpelovi a Nitrania sa dostali do vedenia. Vzápätí zo zrkadlovej akcie mohol vyrovnať Vaic, no popradské tribúny nerozveselil. Poprad potom aj vďaka presilovým hrám prevzal iniciatívu, no v koncovke nebol dôrazný, nepresadili sa postupne Vaic, Makovský ani Gápa. Až 51 sekúnd pred koncom druhej tretiny vypálil od modrej Jáchym a Mlynarovič tečoval jeho príklep do siete.

Defenzívne ladený zápas pokračoval aj v tretej časti. O niečo viac v nej hrozili Popradčania, najmä trio Kroták - Mlynarovič - Vaic sa blyslo dobrým pohybom a peknými kombináciami, ktorým len málo chýbalo ku gólu.
Vyrovnaný zápas sa napokon prehupol do predĺženia, v ktorom sa nerozhodlo a tak v samostatných nájazdoch rozhodol Stümpel.

Hlasy:

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Vzhľadom na maródku nám je aj jeden bod dobrý. Škoda, že sme nezískali aj druhý, no chlapcom musím aj tak poďakovať za bojovnosť."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Sledovali sme rýchly, dramatický zápas, ktorému chýbalo len viac gólov. Opäť rozhodovali nájazdy, v ktorých sme boli šikovnejší."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok