Armáda dá prebytočné oblečenie na charitu

TASR
8.12.2013 20:34

Topánky či košele, ktoré už vojaci nevyužívajú, pôjdu pre chudobných. Ministerstvo obrany prostredníctvom Ordinariátu ozbrojených síl a ozbrojených zborov SR poskytne na tieto účely oblečenie v obstarávacej hodnote takmer 497.944,87 eur. Vyplýva to zo zmluvy o bezodplatnom prevode hnuteľného majetku, ktorá je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.

Armáda dá prebytočné oblečenie na charitu
SITA

"Hnuteľný majetok, ktorý ordinariát získal bezodplatne od ministerstva obrany, ponúkne na priame využitie pre viaceré charitatívne organizácie a sociálne zariadenia v rámci celého Slovenska," uviedla pre TASR hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková. Ako dodala, tento majetok bude slúžiť na humanitárnu starostlivosť pre nemajetné a marginálne skupiny obyvateľstva.

Ministerstvo takto daruje niekoľko stoviek zimných a letných topánok, vyše 1500 kabátov vzor 85 ešte z čias Československej armády. Ďalej pôjde na humanitárnu starostlivosť takmer 2500 kusov vojenských blúz či vyše 3000 vychádzkových nohavíc. Podľa zmluvy ide o prebytočné a skladové zásoby OS SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok