Spotrebitelia sa čoraz viac rozhodujú podľa názorov na internete

TASR
7.12.2013 11:02

Obsah sociálnych médií, ktorý tvoria užívatelia, vplýva v súčasnosti čoraz viac na nákupné rozhodovanie spotrebiteľov. Tvrdí to na základe vlastnej analýzy spoločnosť GfK.

Spotrebitelia sa čoraz viac rozhodujú podľa názorov na internete
SITA

"Na webe vzniká buzz, ktorý firmy nedokážu úplne riadiť a v rukách ho majú viacej reálni užívatelia cez zdieľanie svojich skúsenosti a názorov na firmy a ich produkty," uviedla spoločnosť.

Užívatelia internetu najviac diskutujú na sociálnych sieťach o značkách telekomunikačných operátorov, pričom ich podporné aktivity patria medzi top témy, ktoré ľudia najviac preberajú na webe. Diskutujúci tiež radi zdieľajú svoje skúsenosti so zákazníckym servisom operátorov a zhruba jeden z piatich príspevkov sa týka práve tejto oblasti.

Firmám tak nestačí iba sledovať tok konverzácií v internetovom prostredí, ale mali by čím skôr porozumieť aj súčasnému statusu svojej značky v sociálnych médiách. Tie sú najfrekventovanejším miestom a užívatelia tu generujú najviac názorov a skúseností na margo jednotlivých značiek. "Štúdia ukázala, že telekomunikačné firmy by sa mali zamerať predovšetkým na monitoring a analýzu príspevkov na sociálnych sieťach," skonštatovala GfK.

U viacerých telekomunikačných spoločností bol podľa prieskumu zaznamenaný významný podiel negatívnych príspevkov a v priemere 60 % komentárov nebolo pozitívnych. Negatívne povedomie totiž šíria takmer výlučne skutoční užívatelia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok