Beständigová a Mansiz si dali pauzu

SITA TA3
5.12.2013 15:23

Spoločná krasokorčuliarska kariéra bývalého tureckého futbalistu Ilhana Mansiza a Slovenky Oľgy Beständigovej sa ešte neskončila, pár sa však v tejto sezóne nebude snažiť o účasť na januárovom európskom šampionáte v Budapešti a dáva si súťažnú prestávku.

Oľga Beständigová dementovala pre agentúru SITA informácie nemeckých médií o konci kariéry. Po neúspechoch na septembrovej olympijskej kvalifikácii v Oberstdorfe a októbrovom Nepelovom memoriáli v Bratislave sa dvojica rozhodla nepokračovať v tejto sezóne v pretekárskej činnosti.

"Nie je pravdou, že sme skončili kariéru. Po tréningoch v Berlíne sme sa rozhodli, že potrebujeme korčuliarsku pauzu. Som prekvapená, že sa tieto informácie už dostali na verejnosť, keďže je to len deň stará záležitosť. Už dlho trénujeme bez prestávky na ľade, nedalo sa to už poriadne zvládať mentálne i fyzicky. Už toho bolo skutočne veľa. Chceli sme síce štartovať na majstrovstvách Európy, ale už to nebudeme siliť. Neznamená to, že končíme s krasokorčuľovaním. Určite však v nasledujúcich týždňoch nebudeme dvakrát až trikrát denne na ľade. Budeme sa však pripravovať na suchu, chodiť do posilovne, absolvujeme jógu, baletné tréningy. Chceme sa dať dokopy a nabrať potrebné sily," uviedla pre agentúru SITA Oľga Beständigová.

Mansiz a Beständigová začali spolu jazdiť, keďže sa chceli v športových dvojiciach dostať na zimné olympijské hry. Bratislavčanka už štartovala s bratom Jozefom na ZOH 2002 v Salt Lake City. Mansiz v tom čase hrával futbal a v roku 2002 reprezentoval Turecko na svetovom šampionáte, kde získal bronzovú medailu. O ich údajnom konci krasokorčuliarskej kariéry informoval ich berlínsky tréner Knut Schubert. Dôvodom mal byť vraj výkonnostný odstup od iných párov. "Nerozumiem tomu. Ilhan hneď volal trénerovi, ten vraj povedal, že iba sme si dali pauzu. V budúcnosti však nevylučujem našu účasť na súťažiach," tvrdí Oľga Beständigová.

Mansiz ukončil futbalovú kariéru v roku 2006. Následne sa dal na dráhu moderátora a herca, pri účinkovaní v televíznej šou sa spoznal s Beständigovou. Obaja začali v roku 2010 spoločne trénovať s cieľom prebojovať sa na zimné olympijské hry. Tureckí reprezentanti na septembrovej Nebelhorn Trophy v Oberstdorfe dostali za svoje jazdy 81,94 bodu, začiatkom októbra v Bratislave zasa 72,55 bodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok