Róbert Jež sa stal obeťou útoku chuligánov vlastného tímu

TASR
5.12.2013 14:45

Slovenský futbalový stredopoliar Róbert Jež sa stal obeťou chuligánov jeho vlastného tímu Zaglebie Lubin, ktorí ho napadli a zbili. Obeťou zákerného útoku sa stal aj jeho spoluhráč z poľského klubu Michal Gliwa, ktorému zase zničili auto.

Róbert Jež sa stal obeťou útoku chuligánov vlastného tímu
TASR

Incident sa udial v stredu a informoval o ňom portál ekstraklasa.net. "Jeden z mužov nás informoval, že ho zbili dvaja neznámi útočníci, druhý podal oznámenie o poškodení vozidla," povedal hovorca miestnej polície Jan Pociecha. Obaja hráči uviedli, že nevylučujú odchod z klubu. V Zaglebie Lubin pôsobia aj ďalší Slováci Ľubomír Guldan a Boris Godál.

Dôvodom útoku mali byť údajne zlé výkony tímu v najvyššej súťaži, keďže Lubinu patrí po 18 zápasoch prebiehajúcej sezóny predposledné 15. miesto tabuľky, keď získal iba 14 bodov. Nasvedčujú tomu aj incidenty, ktoré sa odohrali počas nedávnej prehry tímu s Piastom Gliwice (0:2). Domáci chuligáni vtedy skandovali: "Nechcete hrať, musíte sa báť," a "Keď vás chytíme, nohy vám polámeme."

Lubin mal vo štvrtok večer nastúpiť proti Podbeskidzie Bielsko-Biala, ktoré figuruje na 14. priečke.
Oficiálny fanklub Lubinu sa od útokov dištancoval. Vedenie tímu reagovalo vo štvrtok dopoludnia vyhlásením, v ktorom vyjadrilo ľútosť nad udalosťami. "Odsudzujeme všetky formy agresie a veríme, že orgány činné v trestnom konaní čoskoro identifikujú páchateľov a oni sami neuniknú trestom za zločiny, ktoré spáchali. Klub spolupracuje s políciou. Spravíme všetko pre to, aby sme zabezpečili bezpečnosť našich zamestnancov," píše sa v správe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok