Slovan porazil Čerepovec, rozhodol Bartovič

SITA
2.12.2013 21:21

Hráči Slovana Bratislava zvíťazili v pondelkovom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) na domácom ľade nad ruským tímom Severstaľ Čerepovec 3:2. Belasí sa v tabuľke Západnej konferencie dostali na 13. miesto, keď v 31 dueloch nazbierali 36 bodov.

Slovan porazil Čerepovec, rozhodol Bartovič
SITA

Slovan Bratislava v predchádzajúcich troch meraniach síl so Severstaľom nestrelil ani gól (prehry 0:6, 0:3 a 0:2), čakanie na premiérový presný zásah proti tomuto súperovi prerušil až v 13. min pondelkového súboja Libor Hudáček, pre ktorého to bol prvý gól v tejto sezóne. Mladý krídelník belasých sa do listiny strelcov zapísal po 37. zápasoch, predtým v KHL skóroval naposledy 3. februára 2013 do siete HC Lev Praha. Hostia potom otočili gólmi Vidella a Bumagina na 1:2, no v 53. min zariadil vyrovnanie obranca Sersen, na presný zásah mu asistovali L. Hudáček a premiérový bod zaznamenal v drese Slovana Branko Radivojevič. Triumf Slovana zariadil v 59. min kapitán Milan Bartovič.

Pre zverencov Rostislava Čadu išlo o prvý zo štyroch duelov počas domácej série. Najbližšie sa Slovan predstaví v stredu 4. decembra o 19.00 h v bratislavskej Slovnaft aréne proti SKA Petrohrad. Neskôr hrajú aj s Lokomotivom Jaroslavľ a Atlantom Mytišči. 

Kontinentálna hokejová liga - pondelok: 

Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Góly: 13. L. Hudáček (A. Šťastný), 53. Sersen (L. Hudáček, Radivojevič), 59. Bartovič (Miklík) - 29. Videll (Berdnikov, Nikoncev), 51. Bumagin (Kovyršin, Kazakovcev) 
Vylúčení: 7:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kiseľov, Cyplakov - Gordenko, Tomilov, 9886 divákov 

Zostavy:
Slovan: Janus - Sersen, Sigalet, Škoula, Kutlák, Mojžíš, Štajnoch, V. Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Ölvecký, Bartovič - Radivojevič, A. Šťastný, L. Hudáček - M. Daňo, Matoušek, M. Bakoš 
Severstaľ: Štěpánek - Guskov, Andersén, Kiselevič, Čáslava, Stasenko, Jevsejenkov - Nikoncev, Bušujev, Videll - Žerdev, Berdnikov, Stoľarov - Kazakovcev, Kovyršin, Zemčenko - Bumagin, Antipov, Gogolev 

Prvú vážnejšiu šancu duelu mal v 2. min domáci kapitán Bartovič, no brankár Štěpánek si poradil s jeho pokusom z pravého kruhu. Vzápätí českého gólmana ruského mužstva ohrozil aj Radivojevič, ale neuspel ani on a o niekoľko desiatok sekúnd neskôr ani M. Daňo. Na opačnej strane kryl Videllovu strelu Janus. Slovan potom nevyužil presilovú hru a po nej belasí neinkasovali pri vylúčení Bližňáka. Domácich fanúšikov rozjasal v úvode 13. min Libor Hudáček, ktorý premiérovým presným zásahom v sezóne 2013/2014 otvoril skóre duelu. Útočník Slovana spomedzi kruhov ohrozil Štěpánka, no skóroval až z dorážky - 1:0. Pre Slovan to bol vôbec prvý gól do siete Čerepovca v KHL, v predchádzajúcich troch zápasoch prehrali postupne 0:6, 0:3 a 0:2. V I. tretine mohli vyrovnať Guskov, Žerdev a Berdnikov, ale Janus si poradil s ich pokusmi.

V 25. min vyslal delovku od modrej čiary obranca Štajnoch, no gólman hostí zneškodnil puk a poslal ho späť do hry. V 29. min ležal na ľadovej ploche jeden z hráčov hostí, hokejisti Slovana akoby prestali hrať, čo využil na vyrovnanie Videll po peknej prihrávke Berdnikova. Druhý gól domáceho mužstva mal na hokejke Bližňák, ale jeho strela z ľavej strany skončila na zadnom mantineli. Štěpánek si potom poradil s pokusmi Vondrku aj M. Daňa.

Pri vylúčení Mojžíša brankár Janus zneškodnil strelu Stoľarova a neskôr už v rovnovážnom stave vychytal aj Kazakovceva. V 49. min nepochodil spoza pravého kruhu Radivojevič a na druhej strane prišiel trest - z veľkého uhla Bumagin prekvapil Janusa a hostia viedli 2:1. Vyrovnanie na 2:2 zariadil v 53. min obranca Sersen delovkou od modrej čiary. Trojbodové víťazstvo pre Slovan zariadil 105 sekúnd pred treťou sirénou kapitán Bartovič, ktorý v prečíslení troch proti dvom trafil ľavý horný roh Štěpánkovej bránky. Čerepovec už v hre bez brankára nedokázal vyrovnať. 

Hlasy:
Rostislav Čada (tréner Slovana): "Veľmi sme chceli uspieť a na hráčoch to bolo vidieť v šatni. Začali sme dobre a strelili sme gól. O tom, že sme zaslúžene zvíťazili, rozhodla sila vôle a viac emócií na našej strane. Rozhodli o tom aj dobre ubránené oslabenia a výborný výkon brankára Janusa." 

Igor Petrov (tréner Čerepovca): "Veľmi sme chceli zvíťaziť, bojovali sme počas celého duelu. Hráči súpera dali dobrými pokusmi dva góly a aj keď sme sa snažili, nevyšlo to." 

Michal Vondrka (útočník Slovana): "Po zranení to bolo celkom dobré, čakal som horšie. Dlho som nebol na ľade. Som rád, že sme uspeli. Dnešný duel sa hodnotí dobre, pár minút pred koncom sme prehrávali 1:2 a nakoniec sme zvíťazili. Nepremenené presilovky nás nepoložili. Zápas to nebol veľmi pútavý, divákom sa asi veľmi nepáčil, ale koniec stál za to."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok