Poprad vyhral nad Žilinou

TA3
1.12.2013 23:25

Na prvý gól diváci nemuseli dlho čakať. Už vo 4. min sa k dorážke po Paukovčekovom pokuse dostal Lapšanský a poslal Poprad do vedenia. Hostia odpovedali v početnej výhode, keď Sidorov zakrytý výhľad vo vyrovnanie pretavil presnou strelou Rúfus - 1:1.

HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 7:1 (2:1, 2:0, 3:0)

Góly: 4. Lapšanský (L. Paukovček, Drábek), 18. T. Sýkora (R. Suchý, Kasík), 31. T. Sýkora (Kasík, R. Suchý), 33. Belluš (Drábek, L. Paukovček), 47. Lapšanský (Gáborčík, L. Paukovček), 50. Lapšanský (R. Suchý, T. Sýkora), 57. Brejčák (Mlynarovič, Gáborčík) - 7. Rúfus (Kalla)
Vylúčení: 2:3 na 2 min, presilovky: 4:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Holienka, Valach, 1196 divákov

Zostavy:
Poprad: Sidor - D. Brejčák, R. Suchý, Kurali, Jáchym, Kasík, Makovský, Gáborčík - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - Matúš Paločko, S. Takáč, A. Kroták - Drábek, Mlynarovič, Vaic - Gápa, L. Paukovček, Belluš
Žilina: Mikoláš - Šterbák, Ostrčil, Salajka, Leško, Bajaník, Rúfus, Slota - D. Buc, Klouda, R. Tomas - Valášek, Kalla, T. Varga - Drevenák, Linet, Macejka - Jarab, Schroner, P. Rosenberg

Na prvý gól diváci nemuseli dlho čakať. Už vo 4. min sa k dorážke po Paukovčekovom pokuse dostal Lapšanský a poslal Poprad do vedenia. Hostia odpovedali v početnej výhode, keď Sidorov zakrytý výhľad vo vyrovnanie pretavil presnou strelou Rúfus - 1:1. Domáci sa ešte pred prvou prestávkou znovu dokázali presadiť - pri vylúčení Schronera vystrelil Tomáš Sýkora a bombou prestrelil Mikoláša - 2:1.

Menej záživný hokej pokračoval aj v druhej časti. Vo vynikajúcej streleckej pozícii sa ocitol Popradčan Paukouček, z medzikružia však puk napálil rovno do žilinského brankára. Na opačnej strane Sidora z blízkosti bránkoviska preskúšal Drevenák, stav sa opäť nezmenil. V 30. min najskôr dobre zakombinoval Takáč s Krotákom, "kamzíci" ale skórovali až z následnej presilovky, keď Kasíkovu tvrdú strelu dorazil do siete opäť Sýkora. Po zbytočnej strate puku v podaní Kloudu namiesto stíhania Belluša odišli hráči striedať a popradský útočník z nájazdu vsietil štvrtý gól.

Poprad naďalej jasne dominoval, Lapšanský pridal ďalšie dva góly a zavŕšil hetrik. Žilina naďalej hrala veľmi zle a Poprad pohodlne strelil aj siedmy gól - Brejčák využil po štvrtý raz presilovú hru a uzavrel skóre na 7:1.

Hlasy:
Milan Jančuška (tréner Popradu): "Začiatok zápasu bol vyrovnaný. Tretím gólom sme však súpera zlomili a jasne sme dominovali. Chlapci si schuti zahrali, čomu zodpovedá aj skóre. Zápas skončil zaslúžene takýmto vysokým výsledkom."

Martin Groma (asistent trénera Žiliny): "Poprad veľmi dobre korčuľoval. Kľúčová bola ich efektivita v presilových hrách. Nedokázali sme zareagovať na ich psychickú pohodu a počas celého zápasu sme nedokázali súperovi odporovať. Náš výkon sa hodnotí ťažko."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok