Martin zdolal Piešťany po samostatných nájazdoch

TA3,SITA
1.12.2013 21:40

Martinčanom patrila úvodná tretina. Ich aktívnej a nátlakovej hre chýbala len presnejšia muška. Už v 45. sekunde zahodil Markovič svoju príležitosť. V 5. min zamestnal Fujerík brankára Tomeka. O tri minúty ten istý hráč netrafil počas presilovky prázdnu bránku.

MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly: 58. Galamboš (Markovič, Fujerík), rozhodujúci sam. nájazd Markovič - 56. J. Ručkay (Lelkeš) 
Vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff, Jobbágy - Smrek, Kontšek, 2400 divákov 

Zostavy:
Martin: J. Čech - I. Ďatelinka, Pacalaj, A. Novotný, J. Perniš, Brcko, Tupý - Markovič, Galamboš, J. Cíger - Themár, Beran, Fujerík - Rožník, Jurášek, L. Klíma - Šugár, Dírer, Fillo 
Piešťany: T. Tomek - Bučka, Cuník, Brňák, Biro, Drgoň, R. Filip, od 41. Hruška - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Chylo - R. Lelkeš, Peško, J. Ručkay - Haring, Mišura, Románek 

Martinčanom patrila úvodná tretina. Ich aktívnej a nátlakovej hre chýbala len presnejšia muška. Už v 45. sekunde zahodil Markovič svoju príležitosť. V 5. min zamestnal Fujerík brankára Tomeka. O tri minúty ten istý hráč netrafil počas presilovky prázdnu bránku. Jediná vážnejšia šanca hostí prišla v 12. min., Holovičov teč v presilovke brankára Čecha nevyrušil. Poslednou gólovou príležitosťou v prvej tretine bola Markovičova strela, ktorú Tomek iba s námahou vyrazil pred seba, obrancovia následne nepustili Cígera k dorážke.

Prestávka hosťom prospela, vymanili sa spod tlaku a vyrovnali hru. V 23. min. Holovič neprekonal Čecha. Na ľade sa viac bojovalo a nepresností pribúdalo na oboch stranách. V 36. min. trafil zblízka Melichárek iba Čechov ľavý betón. O minútu potom bol martinský gólman pripravený aj pri Peškovej strele. Štyridsaťosem sekúnd pred druhým klaksónom Novotný neprestrelil Tomeka a diváci stále čakali na úvodný gól zápasu.

V 43. min zvonila po Ručkayovej strele horná žŕdka Čechovej bránky. V 51. min pomohla Čechovi po Holovičovej strele opäť žŕdka. V 56. min sa oplatilo Ručkayovi sledovať puk a zblízka otvoril skóre. Leškovu odpoveď Martina zariadil o 64 sekúnd Galamboš - 1:1. Zápas sa prehupol do predĺženia. V ňom mohol rozhodnúť Markovič, ale podarilo sa mu to až pri samostatnom nájazde. 

Hlasy:
Daniel Babka (tréner Martina): "Bol to už náš štvrtý zápas v tomto týždni, čo sa na našej agresivite a pohybe muselo prejaviť, ale napokon sme to zvládli so cťou. Napriek nahustenému programu sme dokázali zvíťaziť aj v tomto stretnutí, ale bolo to veľmi náročné a rozhodlo sa až v samostatných nájazdoch. V krízových momentoch nás podržal brankár Čech."

Milan Klement (tréner Piešťan): "V prvej tretine sme hrali zle. Nemali sme dobrý pohyb. Mohli sme na začiatku aj inkasovať. V druhej časti sme sa zomkli a začali sme hrať lepšie. Aj v tretej tretine sme hrali celkom dobre, dokonca sme sa ujali vedenia, ale rýchlo sme inkasovali vyrovnávajúci gól. V predĺžení gól nepadol; v nájazdoch, ktoré sú vždy lotériou, boli šťastnejší domáci. S jedným bodom nie sme spokojní, lebo sme siahali na všetky tri."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok