Šatan sa vrátil do Slovana, v klube dohrá prebiehajúcu sezónu

TASR, TA3
30.11.2013 18:26

Slovenský hokejista Miroslav Šatan dohrá prebiehajúcu sezónu v Slovane Bratislava. Reprezentačný útočník by mal s vedením klubu podpísať zmluvu ešte počas tohto víkendu a vzápätí ju poslať na registráciu do centrálnej hráčskej matriky KHL v Moskve.

Pre hcslovan.sk to potvrdil generálny manažér Maroš Krajči: "S Mirom sme sa dohodli na všetkom podstatnom. Do Bratislavy priletí v najbližšom možnom termíne tak, aby trénerovi Čadovi mohol byť k dispozícii čo najskôr počas nadchádzajúcej domácej decembrovej série."

Šatan naposledy nastúpil za Slovan pred viac ako rokom v sobotu 3. novembra 2012 v pražskej Tipsport Aréne proti HC Lev Praha. Po zákroku reprezentačného kolegu Zdena Cháru v 10. minúte druhej tretiny musel zo zápasu odstúpiť a od toho momentu neodohral na klubovej úrovni žiadny zápas.

Šatanovi ešte pred jeho odchodom na dovolenku do zámoria ponúkol nový kontrakt Slovan Bratislava. Klub vlaňajšieho nováčika KHL deklaroval rovnaké podmienky, aké mala jeho hviezda v premiérovej sezóne nadnárodnej súťaže s centrom v Rusku. Šatan sa mal vyjadriť do 20. júna, neskôr sa táto lehota predĺžila do 25. júla. Generálny manažér Slovana Maroš Krajči napokon informoval, že si klub bude za neho hľadať inú alternatívu, aj preto, že Slovan ho potreboval čím skôr dostať do tréningového procesu, ktorý samotný hokejista nevedel v najbližších dňoch garantovať.

V uplynulej sezóne Šatan za Slovan odohral až do novembrového zranenia 21 zápasov a na svoje konto si pripísal 12 bodov (7+5). Až do konca základnej časti a aj v štyroch zápasoch play off chýbal. Do tréningového procesu dosť nečakane naskočil až pred majstrovstvami sveta, na ktorých aj reprezentoval.
Tridsaťosemročný Miroslav Šatan je 11-násobným účastníkom turnajov A-kategórie MS a držiteľom všetkých štyroch medailí. Absolvoval aj všetky štyri hlavné olympijské turnaje v samostatnej ére krajiny. V roku 2009 sa v NHL tešil v drese Pittsburghu zo zisku Stanleyho pohára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok