Ružomberok doma podľahol Trenčínu

SITA, TA3
30.11.2013 17:28

Domáci boli od začiatku iniciatívnejší. Už v 3. min poslal Ďubek kolmý pas Tawambovi, tomu však v rozhodujúcom momente Rundič vzal loptu. Nasledovala Tawambova propagačná strela z diaľky, s ktorou Volešák nemal žiadny problém.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 19. kolo:

MFK Ružomberok - AS Trenčín 1:2 (0:0)
Góly: 60. Lačný - 52. Mondek, 84. Malec, ŽK: 35. Lačný, 69. Adamovič - 33. Baéz, 72. Rundič, rozhodovali: Smolák - Brendza, Bobko, 1906 divákov 

Zostavy: 
Ružomberok: P. Penksa - P. Maslo, Greššák, Adamovič, Zreľák - R. Bartoš, Martin Nagy - Ďubek (78. L. Lupták), Tawamba, Zošák - Lačný 
Trenčín: Volešák - Čögley, Kleščík, Rundič, Holúbek - Baéz (79. Bariš) - Hajradinovič (63. Bero), Mišák (87. G. Bezák), Mondek - Van Kessel, T. Malec 

Domáci boli od začiatku iniciatívnejší. Už v 3. min poslal Ďubek kolmý pas Tawambovi, tomu však v rozhodujúcom momente Rundič vzal loptu. Nasledovala Tawambova propagačná strela z diaľky, s ktorou Volešák nemal žiadny problém. Po štvrťhodine hry agilný Tawamba našiel centrom Lačného, jeho pokus zblízka skončil na brvne. Potom Tawamba prihral Lačnému, ten mu loptu vrátil a následnú strelu kamerunského ofenzívneho hráca z hranice malého obdĺžnika gólman Trenčína reflexívne vyrazil. V 30. min Zošák z ľavej strany ponúkol centrom gólovú možnosť Tawambovi, ale jeho zakončeniu chýbal potrebný dôraz. Vzápätí Volešák vytlačil nad brvno ďalekonosný pokus R. Bartoša. Hostia sa prebrali až v 36. min, keď po nedorozumení v obrane MFK zachránil P. Maslo. O pár sekúnd prišla kontra Ružomberka a na jej konci bola nepresná strela Ďubeka. Hneď z ďalšieho protiútoku mohli Trenčania skórovať, no Malecovi v gólovej pozícii hlavička nesadla. Bodku za prvým polčasom dala Van Kesselova strela do Penksových rúk.

V 50. min bol v šanci Lačný, jeden z hosťujúcich hráčov ho nedovolene zastavil, pričom rozhodca Smolák situáciu neposúdil ako faul. O minútu po strele Van Kessela vypadla Penksovi lopta z rúk a Mondek zblízka pohodlne otvoril skóre - 0:1. Liptákov nečakaný úder nezrazil na kolená. Naopak, v 60. min sa im podarilo vyrovnať Lačným, ktorému do behu prihral Zošák. Potom sa na ružomberskú bránku rútil Van Kessel, ale z 20 m nenamieril presne. V 72. min Ďubekov trestný kop z veľkého obdĺžnika pristál na spojnici konštrukcie AS. V 84. min Zreľák nepresne rozohral, nasledoval útok hostí, ktorý strelou pod brvno zakončil Malec. 

Hlasy: 
Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Prehrať doma, zvlášť v takomto dôležitom stretnutí, je ťažké. Moje mužstvo išlo na hranici svojich možností. Náš problém bol v premieňaní šancí, len v úvodných dvadsiatich minútach sme mali tri tutovky. Pred prvým gólom po faule na Lačného mal byť odpískaný pokutový kop. Hrali sme dobre, prehra mrzí o to viac."
Ivan Vrabec (tréner Trenčína): "Na klzkom teréne to bol veľmi dobrý zápas. Súper mal v prvom polčase dve dobré šance, našťastie pre nás ich nevyužil. Po zmene strán sme už mali viac z hry. Chlapcom ďakujem za dobrý výkon i za celú vydarenú jesennú časť súťaže."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok