Slovan nezaváhal a zdolal Zlaté Moravce

SITA, TA3
30.11.2013 18:03

omáci bez piatich hráčov základnej zostavy statočne odolávali už istému jesennému majstrovi. Prvý strelecký pokus priniesla 19. min. Milinkovič z rohu malého vápna neprekvapil pozorného Kuciaka. V 27. min Vittek perfektne vysunul Žofčáka, ktorého v čistej streleckej pozícií vychytal Kuciak.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 19. kolo:

FC ViOn Zlaté Moravce - ŠK Slovan Bratislava 0:2 (0:0)
Góly: 48. Niňaj, 88. Halenár, ŽK: 67. Gorosito (Slovan), rozhodujú: R. Weiss - Balko, Sluk, 1610 divákov

Zostavy:

Zlaté Moravce: M. Kuciak - A. Candrák, Pavol Majerník, Peter Farkaš, Chren - M. Pintér - Orávik, Pribula (79. L. Mihálik), Bolinha, Mazan - L. Szabó
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Niňaj, Vrablec - Kladrubský - Mészáros (61. L. Peltier), Halenár (89. Jakúbek), I. Žofčák, Milinkovič (81. Kolčák) - Vittek

Domáci bez piatich hráčov základnej zostavy statočne odolávali už istému jesennému majstrovi. Prvý strelecký pokus priniesla 19. min. Milinkovič z rohu malého vápna neprekvapil pozorného Kuciaka. V 27. min Vittek perfektne vysunul Žofčáka, ktorého v čistej streleckej pozícií vychytal Kuciak. Po polhodine hry sa Vittek odpútal od Majerníka, jeho strela z hranice šestnástky skončila na pravej žrdi domácej bránky. Prvý strelecký pokus hráčov ViOnu prišiel v 37. min, keď Orávik z osemnástich metrov mieril tesne nad. V 39. min skúšal šťastie Milinkovič, jeho strelu Kuciak vyrazil. V nadstavenom čase prvého polčasu sa v dobrej streleckej príležitosti ocitol Mazan, Putnocký jeho pokus na dvakrát skrotil.

Po zmene strán belasí pritlačili z čoho pramenili aj gólové príležitosti. V 47. min Milinkovič posunul Žofčákovi, ten z dobrej pozície mieril tesne vedľa. Do vedenia išli hostia v 48. min, keď nedorozumenie v malom vápne využil nekrytý Niňaj, ktorý zblízka poľahky skóroval - 0:1. V 50. min sa v sľubnej pozícií ocitol Mészáros, jeho strele chýbali decimetre. V 56. min pohrozili domáci, na Candrákov center si nabehol Pribula a prudkou hlavičkou len tesne minul cieľ. V 66. min Pribula rozohral štandardnú situáciu, k lopte sa dostal Orávik, jeho delovka skončila na bočnej sieti. O dve minúty Pribula nabil Orávikovi, pozorný Putnocký jeho strelu skrotil. V týchto momentoch sa hra prelievala z jednej strany na druhú a stále sa bolo na čo pozerať. V 74. min Orávik preletel okolo Bagayoka a z jeho prudkou strelou si Putnocký poradil. V 78. min skúšal šťastie Milinkovič, z uhla však prestrelil Kuciakovu bránku. V 88. min Žofčák poslal loptu do päťky, nekrytý Halenár z troch krokov prekonal bezmocného Kuciaka - 0:2. Hostia potvrdili úlohu favorita a zo Zlatých Moraviec si odniesli všetky tri body.

Hlasy:
Branislav Mráz (tréner Zlatých Moraviec): "Gratulujem súperovi k víťazstvu. Dnes sme mali problémy so skladaním zostavy. Škoda prvého inkasovaného gólu, po ňom sme však išli za vyrovnaním. Je mi ľúto, že to nevyšlo, ale musím vyzdvihnúť charakter a bojového ducha hráčov."

Jozef Valovič (tréner Slovana): "Chceli sme jeseň zakončiť víťazstvom. Hráči mali v podvedomí, že ViOn s nami počas 55 mesiacov doma neprehral. V prvom polčase sme mali dve - tri šance, ktoré sme nevyužili. Po zmene strán sme dali rýchly gól. Zvíťazili sme, aj keď domáci nás v druhom polčase dosť trápili. Som rád, že sme získali jesenný titul. Musím poďakovať kľúčovým hráčom, ktorí potiahli aj tých mladších."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok