DAC remizoval s Nitrou a prezimuje na poslednom mieste

TASR
29.11.2013 19:53

V piatkovej predohrávke 19. kola futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 sa v súboji predposlednej Nitry s poslednou Dunajskou Stredou zrodila pod Zoborom bezgólová remíza.

DAC remizoval s Nitrou a prezimuje na poslednom mieste
SITA

FC Nitra - FK DAC Dunajská Streda 0:0
Rozhodoval: Samotný, ŽK: Harbuľák - Beňo, 515 divákov.
Zostavy a striedania:
Nitra: Perniš – Kolbas, Kostelný, Harbuľák, Hála - Bagi, Kotrík - Boszorád (73. Vestenický), Turčák, Cleber - Ševčík
Dunajská Streda: Belic – Boya, Matúš, Peter Majerník, Beňo - Kwin, Ujlaky (90.+ Sedlák), Gašparík, Steinhübel (57. Hudák), Hošek (75. Hrazdílek) - Szarka

V poslednom jesennom kole sa v priamom súboji rozhodovalo o tom, kto bude zimovať na poslednom mieste ligovej tabuľky. Prvú veľkú príležitosť mali Nitrania, Hála poslal dobrú loptu pred bránu, no Boszorádovo zakončenie zblízka gólman Belic vytesnil na roh.

Po ňom brankár hostí ešte zneškodnil Bagiho hlavičku. V 21. minúte mal gól na nohe hosťujúci Szarka, nájazd na Perniša však zakončil len strelou do žrde. Nitra potom zvýšila aktivitu a v rozpätí troch minút mala tri dobré šance.

Najprv po Kotríkovom centri hlavičkoval Cleber tesne vedľa, potom po závare pred bránou Kolbasovu strelu Belic hádzanársky vyrazil, a po Hálovej prihrávke Boszorád strieľal iba do žrde. Po výmene strán sa do lopty oprel aktívny Boszorád a brankár hostí mal prácu.

V 69. minúte mali domáci dve možnosti na skórovanie, najprv Turčák z priameho kopu takmer zaskočil Belica, a o pár sekúnd spálil ďalšiu tutovku Boszorád, keď zblízka mieril len do bočnej siete. V záverečných minútach mohol o všetkom rozhodnúť Bagi. Najprv po Turčákovom centri jeho hlavičku gólman DAC s námahou zneškodnil a v úplnom závere jeho strela len tesne minula bránu.

Hlasy trénerov:

Vladimír Koník, tréner Nitry: "Mali sme celkom slušný vstup do zápasu, paradoxne sme ale potom stratili stred ihriska a hostia Szarkom nastrelili žrď. V druhom polčase sme už ale jednoznačne dominovali, vypracovali sme si dve až tri stopercentné šance, avšak v bráne DAC stál Belic, ktorý mal svoj deň. Dnes sme stratili dva body."

Mikuláš Radványi, tréner DAC-u: "Odohrali sme dva rozdielne polčasy. Prvý sme ešte dokázali hroziť a mali sme aj nejakú tu šancu, v druhom polčase naša stredová formácia nefungovala tak ako mala a Nitra sa dostávala do šancí. Môžeme ďakovať brankárovi, že zápas skončil 0:0. Ideme ďalej."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok