Kisel ukončí profesionálnu kariéru

TA3
28.11.2013 15:57

Slovenský futbalista Karol Kisel sa v rozhodol vo veku 36 rokov ukončiť profesionálnu kariéru. Kapitán pražskej Slavie nastúpi na svoj posledný duel v pondelok na Edene proti Slovanu Liberec.

Kisel ukončí profesionálnu kariéru
ČTK

"Som úplne jasne rozhodnutý, bude to môj posledný duel. Futbal je o emóciách a tých som za celú kariéru zažil veľa. Boli to vzrušujúce momenty a som rád, že môžem oznámiť koniec," uviedol na oficiálnej stránke klubu Kisel a k pôsobeniu v drese "zošívaných" dodal: "Som šťastný, že som mohol hrať za Slaviu a zažiť pekné chvíle s fanúšikmi, ktorí ma prijali medzi seba."

Karol Kisel začal s profesionálnym futbalom v roku 1996 v Lokomotíve Košice, odkiaľ sa cez dva roky v AS Trenčín dostal do českej najvyššej súťaže. V nej obliekal dresy Bohemiansu Praha, Slovana Liberec, ako aj oboch renomovaných pražských kluboch Sparty a naposledy Slavie. Okrem Slovenska a Česka pôsobil aj v austrálskom klube FC Sydney. Od leta roku 2012 pôsobí vo futbalovej Slavii aj ako manažér mládeže.

Z hľadiska úspechov zažil najlepšie obdobie v Sparte Praha, s ktorou sa stal v sezóne 2006/2007 majstrom Česka a dvojnásobným víťazom Pohára ČMFS. Ligový primát získal v sezóne 2009/2010 aj s FC Sydney.

Tridsaťšesťročný krídelník v rokoch 2002-2009 obliekal aj reprezentačný dres, v tíme Slovenska absolvoval 25 štartov a pripísal si jeden gól.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok