Rosina zakončil profesionálnu kariéru šiestym miestom v Baku

TASR
27.11.2013 18:19

Najúspešnejší slovenský automobilový pretekár Štefan Rosina má za sebou posledné preteky svojej profesionálnej kariéry. V azerbajdžanskej metropole Baku spolu s krajanom Filipom Sládečkom skončili v majstrovských pretekoch FIA GT Series na 6. mieste.

Rosina zakončil profesionálnu kariéru šiestym miestom v Baku

Až 28 posádok štartovalo na zaujímavom, ale náročnom mestskom okruhu v Baku, ktorý privítal finále šampionátu FIA GT Series. Rosina sa spolu so Sládečkom posadili za volant Lamborghini LP560-4 rakúskeho tímu GRT Grasser Racing Team. Išlo o vozidlo minuloročnej špecifikácie, ktoré so sebou prinieslo aj niekoľko technických problémov. Kvôli nim sa do kvalifikačných pretekov kvalifikovali až na 20. mieste a v prvých pretekoch skončili na 21. mieste. Pozitívny zvrat však nastal v hlavných pretekoch, v ktorých sa slovenská dvojica prepracovala na výborné 6. miesto z celkovo 16 klasifikovaných.

"Celý víkend sme mali nejaké technické poruchy na aute," posťažoval sa Štefan Rosina. "Išlo o to, že Lamborghini 2012 má slabší aerodynamický prítlak a tým pádom sme si mysleli, že budeme rýchlejší na rovinkách. Keď sme však prišli na podujatie, boli sme prekvapení, že až tak veľa roviniek tam nebolo. Tým pádom sme sa klasifikovali až hlboko v poli, nakoľko pre poruchy sme ani nemali čas auto nastaviť. No karma zafungovala a šťastie sa na nás usmialo v poslednom momente: vtedy, keď to bolo dôležité a po početných problémoch súperov a nášho spoľahlivého výkonu sme dojazdili na šiestej priečke. Ku koncu som ešte bojoval s Ammermüllerom, ktorý bol môj parťák tento rok v Porsche Supercupe," uviedol v tlačovej správe.

Rosina prejavil s uplynulou sezónou spokojnosť. "Vo FIA GT som štartoval na štyroch podujatiach - v dvoch som vyhral kvalifikácie a jedny hlavné preteky som vyhral. Na Slovakia Ringu sme šli zo štvrtého radu a pokiaľ som došiel do cieľa, vždy to bolo v Top 6. Ďakujem tímom Reiter Engineering a GRT a tak isto aj Filipovi Sládečkovi za príkladnú spoluprácu," dodal na záver pretekár z Púchova, ktorý sa chce teraz venovať podnikaniu v ekonomickej sfére a v automobilovom športe bude ďalej pretekať už iba na regionálnej úrovni.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok