Halák s ďalším víťazstvom a honorom prvej hviezdy, návrat Handzuša

TASR, nhl.com, TA3
26.11.2013 07:22

Ďalším skvelým výkonom sa v noci na utorok v zámorskej NHL prezentoval slovenský brankár St. Louis Jaroslav Halák. V domácom súboji s Minnesotou kryl všetkých 22 súperových striel a aj jeho zásluhou bluesmani vyhrali 3:0.

Pre slovenskú reprezentačnú jednotku pre Soči to bol v tomto ročníku už 13 víťazný duel a druhý s čistým kontom a po zásluhe ho vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia.

Chicago si priviezlo hladkú výhru 5:1 z Edmontonu. Do zostavy "jastrabov" sa vrátil po zranení útočník Michal Handzuš, ktorý bol naposledy v súťažnom zápase 24. októbra na ľade Tampy Bay. Odohral takmer 13 minút, ale svoje osobné štatistiky si nerozšíril. V zostave ale druhý raz po sebe z rodinných dôvodov chýbal Marián Hossa.

Boston na svojom ľade vyhral nad Pittsburghom 4:3 až po predĺžení a k tesnej výhre prispel aj jeho kapitán Zdeno Chára jedným presným zásahom. Už tradične strávil na ľade veľkú porciu minút - 25:38.

Florida bez útočníka Tomáša Kopeckého si poradila doma s Philadelphiou 3:1, v tíme hostí príležitosť znova nedostal obranca Andrej Meszároš. Tampa Bay na svojom ľade nedala šancu jazdcom z New Yorku, na ktorými vyhrala hladko 5:0, jej útočník Richard Pánik si počas 14:35 minútového pobytu na ľade na svoje konto pripísal dve strely. Columbus, v zostave ktorého stále absentuje Marián Gáborík, triumfoval až nečakane hladko na ľade Toronta v pomere 6:0.

V poslednom deviatom súboji večera zvíťazili Los Angeles vo Vancouveri 3:2 po predĺžení, keď víťazný gól strelil už v 48 sekunde Anže Kopitar.

výsledky:

Boston - Pittsburgh 4:3 pp (za domácich CHÁRA 1+0)

Toronto - Columbus 0:6

New Jersey - Winnipeg 1:3

Tampa Bay - NY Rangers 5:0

Florida - Philadelphia 3:1

St. Louis - Minnesota 3:0

Nashville - Phoenix 4:2

Edmonton - Chicago 1:5

Vancouver - Los Angeles 2:3 pp

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok