Maďarské médiá: V Banskej Bystrici uspel "slovenský Jobbik"

TASR
25.11.2013 13:45

"V Banskej Bystrici uspel slovenský Jobbik", "Kotlebovi pomohla rómska téma", "Šokujúci výsledok - vyhrala extrémna pravica" - pod týmito titulkami informovali maďarské médiá o výsledku druhého kola župných volieb na Slovensku.

Maďarské médiá: V Banskej Bystrici uspel "slovenský Jobbik"
SITA

Médiá takto reagovali na skutočnosť, že post predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) získal kandidát Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba.

Podľa webového vydania týždenníka Heti Világgazdaság (Hvg.hu) v župných voľbách na Slovensku vyhral nacista pochodujúci vo vojenskej uniforme.

Server poznamenáva, že Kotleba sa stal známym ako predseda niekdajšej strany Slovenská pospolitosť, ktorej členovia pochodovali v oblečení pripomínajúcom uniformy a na podujatiach neraz podnecovali k nenávisti voči Rómom.

Ľavicový denník Népszava označil výsledky župných volieb v BBSK za šokujúce. Pravicový spravodajský server Mandiner.hu v tejto súvislosti poznamenal, že atmosféra sa na Slovensku určite zmení v tom, že extrémistické názory dostanú voľný priestor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok