Sagana potešil ďalší Slovák na ProTour, chválil Kolářa

SITA
25.11.2013 11:57

Nováčik v profesionálnom cyklistickom pelotóne Michael Kolář je dlhoročným priateľom Petra Sagana a od Žilinčana sa môže veľa naučiť. Kolář podpísal s tímom Saxo Bank dvojročnú zmluvu a v tímoch ProTour je piatym Slovákom.

Sagana potešil ďalší Slovák na ProTour, chválil Kolářa
SITA

"Miša som spoznal, keď začal jazdiť za tím CyS Žilina, rovnako ako ja. Myslím si, že to bolo v roku 2005, keď prišiel z Kanady na Slovensko. Mišo je skvelý chalan, bezproblémový typ, ktorý vie, čo chce dosiahnuť. A keď sa už dostal tam, kam sa dostal, tak to rozhodne svedčí o tom, že je to aj kvalitný cyklista," uviedol v rozhovore pre svoj web Peter Sagan.

Dvadsaťtriročný Žilinčan strávil tohtoročnú dovolenku aj s Kolářom. Informácie o dohode mal z prvej ruky. Počas roka 2013 to vyzeralo, že by mohli byť obaja krajania v jednom tíme Cannondale. "Som nesmierne rád, že v ProTour je ďalší Slovák, v poradí už piaty. A teší ma to o to viac, že je to môj dobrý priateľ, s ktorým som vyrastal," tvrdí Sagan na petersagan.com.

Kolář je typickým šprintérom, v koncovkách etáp je veľmi rýchly. Cyklistický svet môže prekvapiť aj v iných pretekoch. "Nechajme sa prekvapiť, aké prednosti ešte odhalí teraz v Pro Tour. Neviem, čo by mal teraz zlepšovať. Čas však určite ukáže, v čom má slabiny. Profesionálna cyklistika je úplne iná ako cyklistika, ktorú robil doposiaľ," dodal Peter Sagan, ktorý priateľovi želá najmä pevné zdravie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok