Zo súboja z dna tabuľky vyšla víťazne Žilina

SITA, TA3
24.11.2013 22:53

Boj o dno tabuľky zviedli nielen susedia v súťaži, ale aj regionálni. Desiata, posledná Žilina privítala predposledný Martin.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 24. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 37. Valášek (Ostrčil, R. Tomas), 38. D. Buc (Klouda), 59. T. Varga (Kalla), 60. D. Buc (Valášek, Klouda) - 32. I. Ďatelinka (Markovič, Galamboš)
Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Hodek (ČR), Müllner - Šefčík, Valach (všetci SR), 1397 divákov

Zostavy:

Žilina: Mikoláš - Šterbák, Ostrčil, Leško, Dlouhý, Salajka, Rúfus - D. Buc, Klouda, R. Tomas - Valášek, Kalla, T. Varga - Drevenák, Schroner, Macejka

Martin: J. Čech - Pacalaj, I. Ďatelinka, A. Novotný, J. Perniš, Fillo, Brcko - Markovič, Galamboš, Važan - Themár, Beran, J. Cíger - Rožník, Fujerík, L. Klíma - Šugár, Dírer, Pokrivčák

V susedskom derby nastúpili proti sebe mužstvá z dolnej časti tabuľky. V 3. min hostia zavreli domácich pred Mikolášom, ale gól z toho nebol, podobne ako pri strele Tomasa o minútu neskôr. Žilinčania mohli ísť do vedenia po vylúčení skúseného Berana v 8. min, no početnú prevahu nevyužili. V druhej desaťminútovke mal dve dobré príležitosti mladý Jakub Cíger. Najskôr v 11. min z medzikružia netrafil presne a v 15. min sa opäť nepresadil sám pred žilinským gólmanom. Možnosť početnej prevahy mali aj hokejisti z Turca, ale vylúčenie Leška nepotrestali.

V úvodných minútach druhej tretiny sa hral len priemerný hokej bez väčších príležitostí. Zaujala len príležitosť domáceho ostrostrelca Tomasa v 27. min, ktorý sa preštrikoval obranou hostí, ale Čech bol pozorný. Následne bol vylúčený domáci kapitán Drevenák, a keď sa vrátil na ľadovú plochu, Ďatelinka z ľavej strany prekvapil Mikoláša. V 34. min mohol zvýšiť vedenie Martina Markovič, ale tiež nedal. Pri vylúčení Pacalaja v 35. min mohol skórovať Galamboš, ale stav sa nemenil. Ten sa zmenil až 17 sekúnd pred naskočením martinského obrancu na ľad, keď strelu Ostrčila tečoval Valášek. Uplynulo 103 sekúnd a Žilinčania zásluhou Buca otočili skóre vo svoj prospech.

V záverečnej tretine mali v prvej desaťminútovke domáci dve vydarené akcie. V 46. min unikol Valášek, Ďatelinka ho fauloval a išiel na trestnú lavicu. Rovnaká situácia nastala v 49. min - martinský zadák fauloval, tentokrát Macejku, Žilinčania však početnú prevahu ani raz nevyužili. V záverečných minútach Martin zabral naplno v snahe vyrovnať. Dobré strelecké príležitosti Brcka, Važana a Thémara vychytal skvelý Mikoláš. Strela Berana tesne minula jeho žŕdku. O víťazstve Žiliny defenitívne rozhodli posledné dve minúty. V 59. min Kalla prihral spoza bránky Vargovi a ten si vychutnal Čecha - 3:1. Tridsaťšesť sekúnd pred treťou sirénou bol tretíkrát v III. tretine vylúčený I. Ďatelinka a Žilinčania početnú prevahu po dvanástich sekundách využili.

Hlasy:

Martin Groma (asistent trénera Žiliny): "Po sérií siedmich prehier v rade, sme mali veľmi dobrý začiatok zápasu. Bojovali sme, vytvorili si šance, tie sme žiaľ nepremenili. Do vedenia však išiel náš súper z Martina. Som rád, že sa nám podarilo otočiť nepriaznivý stav, čo pomôže hráčom najmä po psychickej stránke. Chcel by som vyzdvihnúť výkon mladého brankára Mikoláša, ktorý nás v zápase podržal. Počas 60. min sme hrali v nasadení a konečne sa nám podarilo uspieť a to pred domácim publikom."

Daniel Babka (tréner Martina): "Hráči si uvedomovali dôležitosť tohto zápasu. Zo začiatku však viazla naša kombinácia, nehrali sme v pohybe tak ako sme zvyknutý. Vytvorili sme si šance, koncovka však bola horšia. Po úvodnom góle sme mohli zvýšiť na 2:0, ale to sa nám nepodarilo. Súper vyrovnal, otočil zápas vo svoj prospech. V závere sme mali plejádu čistých šancí, ale tie sme nepremenili. Jedným gólom sa nedá uspieť a preto sme si zvíťaziť nezaslúžili."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok