Poprad podľahol Piešťanom

SITA, TA3
24.11.2013 22:47

Piešťany majú najhoršiu bilanciu na vlastnom štadióne. V súboji so štvrtým Popradom si ju ale vylepšili.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 24. kolo:

ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)

Góly: 29. Melichárek (V. Nemec, Bučka), 38. Holovič (Stupka), 39. M. Bartánus (J. Ručkay, Peško) - 27. Lapšanský (T. Sýkora, Štals)

Vylúčení: 8:7 na 2 min, navyše: 51. Kasík (Poprad) 10+DKZ za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Rovenský, Smerek, 1330 divákov

Zostavy:

Piešťany: T. Tomek - Bučka, Cuník, Brňák, B. Valábik, Drgoň, R. Filip, A. Hruška, Biro - S. Saliji, Melichárek, V. Nemec - Lušňák, Holovič, Stupka - J. Ručkay, Peško, M. Bartánus - Haring, Mišura, Románek

Poprad: Sidor - D. Brejčák, R. Suchý, Kasík, Makovský, Fabian, Kurali, Gáborčík, Jáchym - T. Sýkora, Štals, Lapšanský - Drábek, Mlynarovič, Vaic - Matúš Paločko, L. Paukovček, A. Kroták - Gápa, Belluš, Štrauch

Kamzíci začali aktívnejšie a Fabian aj Sýkora vyskúšali v prvých minútach pozornosť Tomeka v bránke domácich. V prvej polovici úvodnej časti mali obe mužstvá výhodu presilovky, ale nevyužili ju. V 17. min poskytol rozhodca dvoma vylúčeniami domácich hosťom veľkú možnosť no otvorenie skóre, "havrani" sa úspešne ubránili a I. tretina sa skončila bez gólov.

Aj na začiatku druhej časti hrali domáci v oslabení, ale opäť sa ubránili. V 27. min sa dostal T. Sýkora do brejku, jeho strelu Tomek vyrazil, ale voľný Lapšanský skóroval do odkrytej bránky - 0:1. Domáci zabojovali a vzápätí vyrovnali, keď v skrumáži pred bránkou Popradu dotlačil puk za čiaru Melichárek - 1:1. Aj záver II. tretiny vyšiel domácim, keď v 38. min z veľkého uhla Holovič prekvapil Sidora a v 39. min padol ďalší šťastný gól z hokejky Bartánusa, ktorý vystrelil a puk sa popod gólmana súpera dostal za bránkovú čiaru - 3:1. Dvadsať sekúnd pred koncom druhej časti hry mal veľkú šancu domáci Románek, ale z ťažkej pozície neskóroval.

V 41. min takmer padol ďalší šťastný gól, keď sa puk odrazil od Melichárkovej korčule, ale Tomek pohotovo s betónom zakončil. Tempo hry v tretej časti upadlo. V 53. min mali domáci možnosť zvýšiť skóre z trestného strieľania, ale Stupka neprekonal Sidora. Domáci v ostatných minútach kontrolovali hru a hráčov Popradu nepúšťali do vyložených šancí.

Hlasy:

Milan Klement (tréner Piešťan): "Prvú polovicu zápasu sme boli slabším mužstvom, menej sme korčuľovali, bolo veľa vylúčení. Mali sme šťastie, že súper nevyužil svoje šance, hlavne v prvej tretine pri presilovke 5 na 3. Na začiatku druhej tretiny sme dostali gól na 0:1, potom sa nám šťastným gólom podarilo vyrovnať, čo nás trocha nakoplo. Následne sme dali dva ďalšie góly, síce zlepené, ale myslím si, že nám to pomohlo. V tretej tretine sme chceli zápas dobojovať. Hra síce nebola oslnivá, ale sme radi, že sme dosiahli dobrý výsledok."

Milan Jančuška (tréner Popradu): "Do polovičky zápasu sme hrali veľmi dobre a ujali sa vedenia 1:0. Potom sme dostali veľmi kuriózne góly, ktoré často nepadajú. V priebehu II. tretiny to boli dva góly v rýchlom slede za sebou a to rozhodlo o zápase. V tretej tretine sme mali snahu nejakým spôsobom sa vrátiť do zápasu kontaktným gólom, ale Piešťany veľmi dobre bránili stredné pásmo. Dá sa povedať, že to bol vyrovnaný zápas."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok