Trenčín podľahol Košiciam

TA3, SITA
24.11.2013 21:55

Košice vyhrali nad Trenčínom oba zápasy v sezóne. Ak by zdolali Duklu v základnej hracej dobe aj do tretice, s istotou by si udržali prvú pozíciu, na ktorú sa v týždni znovu vrátili.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 24. kolo:

Dukla Trenčín - HC Košice 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)

Góly: 22. E. Bagin (T. Klíma), 31. Šišovský (Bobček, F. Nemček), 42. Troliga (Toman, Novajovský) - 10. L. Nagy (P. Bartoš, Bicek), 16. Spilar (D. Pašek), 29. Sojčík (Češík, T. Marcinko), 46. Češík (T. Marcinko, Deyl)

Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: 33. Macejko (Košice) 5+DKZ za pichnutie hokejkou, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Orolín - Gavalier, Tvrdoň, 1411 divákov

Zostavy:

Trenčín: Lašák - M. Nemčík, Bobček, Novajovský, Čerešňák, M. Habšuda, Ryzák, E. Bagin - Kútny, O. Rusnák, Komínek - M. Toman, Troliga, T. Klíma - Šišovský, F. Nemček, Buliš - P. Stantien, Palák, Šimíček

Košice: Hylák - Klouček, Macejko, Štrbák, Deyl, Šeda, Cebák, M. Kolba - L. Nagy, P. Bartoš, Bicek - R. Jenčík, D. Pašek, Spilar - Hinďoš, Boltun, Jokeľ - T. Marcinko, Češík, Sojčík

Prvá tretina mala slabú úroveň i tempo, jediným vybočením z nudy boli Košické góly. V 10. min po Bartošovej skvelej individuálnej akcií doklepol puk do siete Nagy. V 16. min hostia zvýšili svoj náskok po nahodení puku od mantinelu z bránkovej čiary.

Na začiatku druhej časti domáci využitou presilovkou znížili, keď sa strelou od modrej presne trafil Bagin. Hostia sa však presadzovali lepšou kvalitou a v 29. min Sojčík po obkolesení bránky pohotovo skóroval. Trenčín však potom pridal na aktivite a zakrátko Šišovský opäť znížil. V 33. min najskôr rozhodca uznal hosťom gól z Bartošovej hokejky, potom ho však odvolal kvôli predchádzajúcemu Macejkovmu faulu, za ktorý hráč dostal vyššie tresty. Košice v tomto dejstve síce dvakrát nastrelili žŕdku, ale hra sa už viac vyrovnala.

Vstup do tretej dvadsaťminútovky sa lepšie vydaril Trenčínu, ktorý zužitkoval presilovku, keď Troliga presne tečoval strelu od modrej čiary. Pokračovanie gólovej prestrelky však zabezpečil Češík, ktorý v 46. min do odkrytej bránky zakončil rýchlu kombináciu hostí. Košice potom už rutinérsky strážili svoj náskok, domáci už dosiahli len neregulárny gól Rusnákovou vysokou hokejkou v 53. min, takže hostia napokon svoju úlohu favorita tesne, ale predsa len potvrdili.

Hlasy:

Branislav Jánoš (asistent trénera Trenčína): "Opäť sme začali zápas tak, ako sa nám to v poslednej dobe stáva, že sme prehrávali 0:2. Zo začiatku sme mali až príliš veľký rešpekt pred súperom, ale od druhej tretiny sa nám zlepšeným pohybom podarilo hru vyrovnať. Naši hráči bojovali a robili všetko čo sa dalo, ale nakoniec sa kvalita a bohatšie herné skúsenosti súpera prejavili a Košice boli o ten jeden gól predsa len lepšie."

Anton Tomko (tréner Košíc): "V prvej tretine sme hrali dobre, kvalitne sme sa pohybovali a podarilo sa nám ju vyhrať dvojgólovým náskokom. V druhej časti sme však vlastnou nedisciplinovanosťou umožnili súperovi znížiť kontaktným gólom. Potom sa však udiali veci, ktorým veľmi nerozumiem, a ktoré ovplyvnili ďalší priebeh zápasu. Napriek tomu sa nám však podarilo pridať ďalšie góly a myslím si, že po celé stretnutie sme hrali tak, že sme si nakoniec zvíťaziť zaslúžili."

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok