Senica doma s Ružomberkom nezaváhala

TA3 SITA
23.11.2013 21:02

Obidvom mužstvám chýbali v zostavách viacerí hráči, na domácej strane pre zranenie Kóňa a pre karty Jirásek, na druhej strane vykartovaní kapitán Ďubek a brankár Nikolič. Úvodná päťminútovka priniesla po jednej šanci na každej strane.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 18. kolo:

FK Senica - MFK Ružomberok 2:1 (1:1)

Góly: 7. a 65. Hiago - 20. P. Pavlík (vlastný), ŽK: 83. Adamovič (Ružomberok), rozhodovali: Pavlík - Vindiš, Cuninka, 1460 divákov 

Zostavy:

Senica: Šulla - Cristovam, P. Pavlík, J. Križko, Kalabiška - Ventúra - Jaroslav Diviš, Komara (35. Brabec), Piroska (81. Diarrassouba), Hiago - Kosorin (61. Tsoumou)

Ružomberok: Lešňovský - L. Lupták (78. Serečin), Greššák, Adamovič, P. Maslo - Zošák, Martin Nagy - Lovás (46. Mehremič), Tawamba, Zreľák (87. R. Bartoš) - Lačný 

Obidvom mužstvám chýbali v zostavách viacerí hráči, na domácej strane pre zranenie Kóňa a pre karty Jirásek, na druhej strane vykartovaní kapitán Ďubek a brankár Nikolič. Úvodná päťminútovka priniesla po jednej šanci na každej strane. Najprv Ružomberčan Lačný nevyužil dobrú možnosť, keď mieril vedľa. Na domácej strane nebol úspešný Komara, ktorého strela bola zblokovaná na roh. Do vedenia išli Záhoráci v 7. min, po rohovom kope sa dostal za hranicou pokutového územia k lopte Hiago a po jeho strele z 20 m sa lopta od pravej žrde a brankára odrazila do siete - 1:0. Hral sa prevažne bojovný futbal medzi šestnástkami. Vyrovnanie priniesla 20. min, po centri Zreľáka z ľavej strany si stopér Pavlík strelil vlastný gól. Ružomberčania mohli otočiť vývoj v 29. min. Lačný unikol senickej obrane, no nájazd nevyužil, keď mieril vedľa ľavej žrde. Do polčasu ešte zaujala tvrdá Kalabiškova strela, keď lopta letela tesne nad.

V druhom polčase upadol futbal do priemeru, vzruchu v pokutových územiach bolo ako šafranu, šťastie sa priklonilo na stranu Záhorákov. V 65. min Hiago využil zlé postavenie brankára Lešňovského a z 35 m strelou pod brvno rozhodol o víťazstve domácich. Seničania potom kontrolovali hru, Ružomberčanov do ničoho nepustili a s jesennou časťou sa rozlúčili víťazstvom. 

Hlasy:

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Teší ma výsledok aj odhodlanie chlapcov zvíťaziť v poslednom domácom zápase. Naopak ma ale mrzí, že sme sa chystali na Lačného a napriek tomu sme ho pustili do dvoch vyložených šancí. Dnešný duel bol viac o výsledku ako o hre."

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Z našej strany to nebol taký kvalitný výkon ako v predošlých zápasoch. Prehra ma mrzí, mali sme na to, aby sme tu niečo získali. Dve šance zahodil Lačný. V druhom polčase sme dostali lacný gól, domáci sa potom stiahli do defenzívy. Ak chceme hrať o čelo tabuľky, v takýchto súbojoch musíme bodovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok