Myjava nedala Dunajskej Strede žiadnu šancu, Pekár s hetrikom

TA3 SITA
23.11.2013 20:56

Od začiatku zápasu boli aktívne oba celky, ale prvú šancu si vypracovali domáci keď v 3. min Gašparíkov center nedokázal doklepnúť do brány Ujlaky.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 18. kolo:

FK DAC 1904 Dunajská Streda - Spartak Myjava 0:3 (0:2)

Góly: 21., 25. a 66. Š. Pekár (tretí z pok. kopu), ŽK: 42. Peter Majerník, 66. Boya - 17. Černáček, rozhodovali: Šuniar - D. Hrčka, Petríček, 780 divákov 

Zostavy:

Dunajská Streda: Belic - Boya, M. Matúš (68. M. Sedlák), Peter Majerník, L. Beňo - Michal Gašparík, Kwin, D. Hudák, E. Ujlaky - Steinhübel (57. Ben Nasra), Hošek (82. Nulíček)

Myjava: Solnička - Siva, Černáček, Častulín, Lukšík - Marček (80. Kuračka), Bruško (65. Daniel) - Kukoľ, Š. Pekár, Šulek - Ľ. Urgela (84. Ferenčík) 

Od začiatku zápasu boli aktívne oba celky, ale prvú šancu si vypracovali domáci keď v 3. min Gašparíkov center nedokázal doklepnúť do brány Ujlaky. Do vedenia išli v 21. min hostia - pri nedorozumení Boya s Majerníkom získal loptu Pekár, ktorý postupoval od stredovej čiary sám na brankára Belica a poslal Myjavu do vedenia. V 25. min zvýšili hostia, keď po hlavičkovom súboji sa lopta dostala pred Pekára a ten sa z desiatich metrov nemýlil. Domáci sa v snahe o skorigovanie výsledku tlačili dopredu, ale centre Gašparíka a Steinhübela nenašli adresáta. Znížiť sa nepodarilo ani Hudákovi v 40. min, ktorý hlavičkoval tesne nad.

Po zmene strán začali aktívnejšie domáci a v 56. min mohol znížiť Hošek, ktorý nevyužil Gašparíkov center, pretože Častulín vykopol loptu z bránkovej čiary. Aktivitu potom opäť prebrali hostia a vypracovali si viac šancí. V 66. min fauloval Boya v pokutovom území Kukoľa - nariadený pokutový kop premenil Š. Pekár a skompletizoval hetrik. V ďalšom priebehu mohli zvýšiť hostia svoje vedenie, ale pri Kukoľovej strele sa vyznamenal Belic a Danielovu prihrávku v kĺzačke netrafil Pekár. V závere sa domáci snažili o skorigovanie, ale pokusy Ujlakyho a Nuličeka leteli mimo bránky. 

Hlasy:

Mikuláš Radványi (tréner Dunajskej Stredy): "Zápas sa mi hodnotí ťažko, v úvode po šanci Ujlakyho sme mali ísť do vedenia. Potom urobíme takú chybu, na ktorú sme hráčov upozorňovali a z toho dostaneme gól. Mal som k dispozícii dvanásť a pol hráča - máme veľa zranených, vykartovaných a chorých. Súper má kvalitu aj na lavičke."

Ladislav Hudec (tréner Myjavy): "Sme veľmi radi, že sme zvíťazili s dobrým skóre. Na ihrisku to však tak nevyzeralo. Vedeli sme, že Dunajská Streda je doma nebezpečná. Na ťažkom teréne si víťazstvo vážim, z nášho pohľadu bol rozhodujúci moment zo 4. min, keď Ujlaky nepremenil šancu. Pre nás sú to veľmi cenné tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok