O víťazstve Trnavy nad Zlatými Moravcami rozhodli tri pokutové kopy

SITA
23.11.2013 20:50

Bojovne naladený Spartak hneď od úvodu aktívnou a kombinačnou hrou zamestnával defenzívu hostí, za ktorou stál pozorný M. Kuciak. V 10. min sa po peknej akcii dostal na dostrel J. Chovanec, ale jeho pokus letel tesne vedľa.

O víťazstve Trnavy nad Zlatými Moravcami rozhodli tri pokutové kopy
SITA

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 18. kolo:

FC Spartak Trnava - FC ViOn Zlaté Moravce 3:2 (0:0)

Góly: 47. a 52. E. Sabo (druhý z pok. kopu), 68. Vlasko (z pok. kopu) - 80. Pribula (z pok. kopu), 85. Obročník, ŽK: 71. J. Chovanec, 80. R. Procházka, 83. Banovič - 45. Obročník, 62. P. Mazan, 66. L. Szabó, 68. M. Kuciak, 74. Chrappan, ČK: 83. Chrappan po druhej ŽK, 90.+ Pavlenda (obaja Zlaté Moravce), rozhodovali: Horváth - Somoláni, Kubačka, 2627 divákov 

Zostavy:

Trnava: Strapák - E. Sabo, Janečka, Banovič, Ciprys - Schranz (66. Štepanovský), K. Kuzma, R. Procházka, J. Chovanec (73. Mikovič) - Nworah (61. Hodek), Vlasko

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Chren, Chrappan, M. Pintér, Pavlenda - Pribula, Obročník, Bolinha (58. P. Mazan), P. Sabo (88. Pavol Majerník), Orávik - L. Szabó (79. Ľ. Bernáth) 

Bojovne naladený Spartak hneď od úvodu aktívnou a kombinačnou hrou zamestnával defenzívu hostí, za ktorou stál pozorný M. Kuciak. V 10. min sa po peknej akcii dostal na dostrel J. Chovanec, ale jeho pokus letel tesne vedľa. Vzápätí ten istý hráč mieril len do gólmana Kuciaka. V 35. min na center K. Kuzmu najvyššie vyskočil Banovič, ale jeho hlavičku zneškodnil gólman ViOn-u. Tesne pred polčasovou prestávkou sa pokúsil o gólové zakončenie "nožnicami" E. Sabo, no jeho pokus vyrazil Kuciak a pred dobiehajúcim Vlaskom zachránil obranca Chrappan.

V 47. min K. Kuzma zahrával priamy kop - jeho strela sa odrazila od pravej žrde Kuciaka a za bránkovú čiaru ju poslal E. Sabo - 1:0. V 62. min prenikajúceho Nworaha zastavil v šestnástke Chrappan a rozhodca Horváth ukázal na biely bod. Narodeninový oslávenec 22-ročný E. Sabo pridal gólovú poistku - 2:0. V 68. min centrovanú loptu v pokutovom území zachytil P. Sabo, jeho prečin arbiter ocenil žltou kartou a Vlasko z bieleho bodu gólom na 3:0. V 66. min sa striedajúci Mikovič prezentoval razantnou prízemnou strelou, ale Kuciak bol na mieste. V 80. min strelu P. Mazana zastavil rukou R. Procházka a Pribula z jedenástky znížil na 3:1. V 85. min oslabení sa hostia zmobilizovali, centrovanú loptu nekrytý Obročník hlavičkoval na konečných 3:2. 

Hlasy:

Juraj Jarábek (tréner Trnavy): "Na zápas sme sa pripravili dobre a zodpovedne. S dobre organizovanou hrou sme nakoniec duel úspešne zvládli. Duel bol až do konca zaujímavý a napínavý."

Branislav Mráz (asistent trénera Zlatých Moraviec): "Tento zápas nám nevyšiel podľa predstáv. V I. polčase sme robili chyby, ktoré súper využíval na šance, ale našťastie sme to udržali na 0:0. Vstup do druhej časti vyšiel ideálne domácim - z našej strany to bola katastrofa. Po dvoch jedenástkach sme prehrávali už 0:3. Nakoniec sme sa vzchopili a stretnutie dotiahli do dramatického záveru."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok