Nitra sa vďaka výhre nad Banskou Bystricou odlepila od dna tabuľky

TA3 SITA
23.11.2013 20:39

Tím spod Zobora zdolal na domácom ihrisku v zápase 18. kola najvyššej slovenskej súťaže hráčov FK Dukla Banská Bystrica 2:0 gólmi Tomáša Bagiho a Clébera. V predposlednej minúte riadneho hracieho času inkasoval červenú kartu obranca hostí Matúš Turňa po druhom napomenutí od hlavného rozhodcu.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 18. kolo:

FC Nitra - FK Dukla Banská Bystrica 2:0 (1:0)

Góly: 11. Bagi, 49. Cléber, ŽK: 61. Boszorád, 90. Šimončič - 36. Savič, 57. Turňa, ČK: 89. Turňa (Banská Bystrica) po druhej ŽK, rozhodovali: Trutz - R. Sluk, E. Weiss, 536 divákov 

Zostavy:

Nitra: D. Perniš - Hála, Kolbas, Šimončič, Cléber - Kostelný, Turčák, Bagi, Boszorád - Ševčík (82. Vestenický), Kotrík (90. Urblík)

Banská Bystrica: Boroš - P. Vajda, Nosko, Dionatan Teixeira - Savič (56. Peňaška), B. Ľupták, Marcin (46. Chrien), Slančík (87. Šovčík), M. Turňa - Pavol Jurčo, Považanec 

Ako prvý zasahoval domáci brankár Perniš, ale s nevýraznou hlavičkou hostí nemal problém. Nitra gólovo udrela hneď z prvej vážnejšej šance. Po rohovom kope najskôr Cléber trafil hlavou brvno, v následnej skrumáži však loptu do bystrickej bránky dostal dôrazný Bagi. Ďalší priebeh prvého polčasu nepriniesol veľa futbalovej krásy. Dukla sa snažila vyrovnať, ale dlho narážala na pozornú obranu hostiteľov. V 38. min. zblízka hlavičkoval Vajda, brankár Perniš bol však pripravený. V 44. min. z otočky vystrelil domáci Ševčík a len tesne minul Borošovu bránku.

Krátko po zmene strán pridali domáci druhý gól. Cléber sa po dlhom Pernišovom výkope ocitol osamotený za obranou Dukly a brankára Boroša si efektne vychutnal - 2:0. Bystričania potom zvýšili svoje ofenzívne úsilie, ale posledný tím tabuľky si počínal odolne. Aktívny Cléber mal sľubnú príležitosť aj v 66. min, zblízka však proti Borošovi neuspel. Striedajúci Peňaška tvrdo vystrelil v 68. min, k tomuto peknému futbalovému momentu prispel brankár Perniš efektným zákrokom. Krásny pokus vyslal aj Slančík v 75. min: z vari 30 m trafil brvno, čím podčiarkol streleckú nemohúcnosť aj smolu hostí. V 81. min. neuspel ani Jurčo, ktorý z ostrého uhla síce vystrelil šikovne, ale Perniš výborne zasiahol. 

Hlasy:

Vladimír Koník (tréner Nitry): "Na víťazstvo sme dlho čakali. Počas reprezentačnej prestávky hráči dobre pracovali a tušil som, že úspech môže prísť. Dali sme prvý gól a nabádal som mužstvo, aby pokračovalo v aktivite. Boli tam aj dalšie šance, ktoré vyplývali z toho, že sa Banská Bystrica snažila vrátiť do zápasu."

Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "Dnes vo výkone nášho tímu chýbala emócia a chuť pobiť sa o výsledok. Domácich sme ľahko pustili do vedenia. Ťažko sa to potom proti bojovnejšiemu mužstvu v druhom polčase otáča. Nejaké náznaky šancí sme však mali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok