Vonnová si poranila operované koleno, ZOH by mohla stihnúť

TASR TA3
21.11.2013 10:38

Americká lyžiarka Lindsey Vonnová si pri utorkovom páde v tréningu v Copper Mountain poranila vo februári operované pravé koleno. Úradujúca olympijská víťazka v zjazde si čiastočne natrhla predný krížny väz, ďalšej operácii sa však vyhne a stále môže dúfať v štart na zimných olympijských hrách v Soči.

Dvadsaťdeväťročná Vonnová si rovnaké koleno poranila začiatkom februára na MS v Schladmingu, keď si pretrhla krížny i postranný väz a zlomila hlavicu holennej kosti. Štvornásobná celková víťazka SP sa po operačnom zákroku pripravovala na návrat na súťažné svahy, ktorý chcela absolvovať budúci týždeň v Beaver Creeku. Nové zranenie jej plány zrejme zmarí, podľa agentúry AP okrem kolena utrpela aj menšie zranenia v oblasti tváre a ramena.

Vonnovú teraz čakajú preteky s časom, do otvorenia ZOH v Soči, kde by mala obhajovať zlato v zjazde a bronz v super-G, zostáva 78 dní. "Lindsey si najprv niekoľko dní odpočinie a potom podstúpi agresívnu terapiu. Uvidíme, ako na ňu bude reagovať a podľa toho stanovíme približný termín jej návratu," uviedol vo vyhlásení Vonnovej hovorca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok