Nemecko riskuje stratu konkurencieschopnosti

SITA
21.11.2013 09:00

Nemecko riskuje, že stratí konkurencieschopnosť a riskuje aj odlev firiem z krajiny v prípade, že podcení sociálne reformy, reformy pracovného trhu a nezačne zavádzať nové. V tomto duchu sa vyjadrila v stredu nemecká centrálna banka a Spolkový zväz nemeckého priemyslu.

Nemecko riskuje stratu konkurencieschopnosti
SITA

Nemecká kancelárka Angela Merkelová vedie koaličné rokovania so Sociálnodemokratickou stranou Nemecka (SPD). Tieto rokovania však priniesli zatiaľ dohodu iba v otázkach individuálnych politických záujmov a v oblasti hĺbkových reforiem nastal iba malý pokrok.

Šéf nemeckej centrálnej banky Jens Weidmann varoval pred neuskutočňovaním reforiem s tým, že práve reformy v uplynulom desaťročí dvíhali konkurencieschopnosť krajiny. BDI spoločne s firmou BASF, ktorá podniká v chemickom priemysle, varovali, že by firmy mohli začať odchádzať do zahraničia, ak Nemecko neurobí dôležité reformy.

Podľa šéfa BDI Ulricha Grilla je ohrozených 900 tis. pracovných miest v krajine. BDI taktiež varoval pred skrytým zvyšovaním daní s tým, že by to bola "guľka do hlavy pre konkurencieschopnosť Nemecka“.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok