Noví mobilní operátori na český trh nevstúpia

SITA
20.11.2013 08:58

Traja existujúci operátori v Česku, spoločnosti Telefónica Czech Republic, T-Mobile a Vodafone, si v aukcii rozdelili frekvencie siete 4G. V utorok o tom informoval český telekomunikačný úrad (ČTÚ).

Noví mobilní operátori na český trh nevstúpia
SITA

Do českého štátneho rozpočtu pritečie 8,5 mld. českých korún (CZK).

Ďalší dvaja potenciálni noví operátori, spoločnosti Revolution Mobile a Sazka Telecommunications, nezískali žiadne frekvencie, nový operátor teda na český trh nevstupuje. "Noví operátori sa držali stratégie, ktorá im nepriniesla žiadne frekvencie,“ povedal hovorca ČTÚ Martin Drtina. Spoločnosť T-Mobile zaplatila za svoje frekvencie celkovo 2,6 mld. CZK, Vodafone zaplatila 3,1 mld. CZK a Telefónica zaplatila 2,8 mld. CZK.

Súčasťou nadnárodnej skupiny firiem Deutsche Telekom Group je spoločnosť Slovak Telekom. Jej majoritným akcionárom je spoločnosť Deutsche Telekom AG s podielom 51 % akcií. Slovenská republika zastúpená Ministerstvom hospodárstva Slovenskej republiky vlastní 34 % akcií a Fond národného majetku Slovenskej republiky 15 % akcií.

Telefónica pôsobí aj na Slovensku. Prostredníctvom spoločnosti Telefónica Slovakia poskytuje mobilné služby pod značkou O2. Na slovenský trh vstúpila rozhodnutím výberovej komisie Telekomunikačného úradu SR v roku 2006 a svoju komerčnú prevádzku začala 2. februára 2007.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok