Nitra je po výhre v Žiline novým lídrom extraligy

TA3 SITA
17.11.2013 21:37

Zápas posledného s druhým sa začal vo svižnom tempe. Prvýkrát vážnejšie ohrozil Kristana v 6. min domáci Tomas. Prišla však skvelá dvojminútovka Nitry. Pri vylúčení Salajku sa vyskytol sám pred Lacom Tománek a Nitra viedla 1:0. Vzápätí bol vylúčený Šterbák a Ručkay po trinástich sekundách prekonal Laca.

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 22. kolo:

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 3:5 (0:3, 1:0, 2:2)

Góly: 37. T. Varga (Valášek), 44. T. Varga (Kalla), 47. R. Tomas (D. Buc) - 8. R. Tománek (Stümpel), 7. H. Ručkay (T. Chrenko, Nádašdi), 15. L. Novák (R. Tománek, Stümpel), 57. T. Chrenko (Nádašdi), 60. R. Tománek 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: T. Orolín - Brath, Bednár, 1182 divákov 

Zostavy:

Žilina: M. Laco (21. Mikoláš) - Šterbák, Ostrčil, Leško, S. Hriňa, Salajka, Rúfus, Niník, Bajaník - D. Buc, Klouda, R. Tomas - Valášek, Kalla, T. Varga - Drevenák, Linet, F. Macejka - A. Lipovský, Jarab, Schroner

Nitra: Kristan - Ordzovenský, P. König, D. Milo, Nádašdi, M. Bača, M. Novák, Ďurkech - L. Novák, Stümpel, R. Tománek - H. Ručkay, T. Chrenko, M. Kováčik - Segľa, M. Hamrák, Bajtek - Štumpf, Kmeč, Pupák 

Zápas posledného s druhým sa začal vo svižnom tempe. Prvýkrát vážnejšie ohrozil Kristana v 6. min domáci Tomas. Prišla však skvelá dvojminútovka Nitry. Pri vylúčení Salajku sa vyskytol sám pred Lacom Tománek a Nitra viedla 1:0. Vzápätí bol vylúčený Šterbák a Ručkay po trinástich sekundách prekonal Laca. Tretí gól Nitry pridal v 16. min Lukáš Novák, ktorý sa sám pred Lacom presadil príklepom. V 18. min mohol aktívny Klouda vsietiť prvý gól "vlkov", ale Kristan bol proti.

Druhá tretina herne zaostávala za prvou. Trocha vzruchu prišlo len pri vylúčeniach na oboch stranách, ale ani Žilina ani Nitra početnú prevahu nevyužili. Tri minúty pred koncom druhý Žilinský útok založil rýchlu akciu a Varga sa presadil pred Kristanom - 1:3.

V úvode posledného dejstva mali Žilinčania vyše dvojminútovú početnú prevahu, ktorú nevyužili. Prišla však 44. min a strelecky disponovaný Varga po druhýkrát prekonal brankára Nitry. Netrvalo dlho a najlepší strelec Žiliny Tomas vyrovnal na 3:3. Kalla mohol počas presilovky rozhodnúť, netrafil však poloprázdnu bránku hostí. Nitrančania udreli v závere zápasu, keď v 57. min Chrenko z medzikružia prekonal Mikoláša. Dvadsaťdva sekúnd pred koncom unikol Tománek a piatym gólom pečatil šiestu prehru Žiliny v rade. 

Hlasy:

Martin Groma (asistent trénera Žiliny): "Po zápase sme ostali smutní. Za stavu 0:3 sme sa dokázali vrátiť naspäť do zápasu. Mali sme šance, tie sme nevyužili a urazili sme tak šťastenu. Naše zaváhanie súper využil až v závere. Napriek tomu sa chcem hráčom poďakovať za bojovnosť, že sa napriek tomu nevzdali a bojovali až do konca."

Antonín Stavjaňa (tréner Nitry): "Som spokojný so ziskom troch bodov. Tiež s prvými dvadsiatimi minútami, keď sme zopakovali podobný výkon ako proti Košiciam. Nešťastný som z toho, že sme ľahkomyseľne stratili vedenie a pustili domácich do zápasu. Záver bol dramatický, keby sme si zo Žiliny neodviezli ani bod, nemohli by sme sa čudovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok