Martin zosadil Košice z čela tabuľky

SITA
17.11.2013 21:33

Martinčanom po dlhej dobe vyšla prvá tretina. Aktívnou hrou a dobrým korčuľovaním zaskočili vlažne pôsobiaceho súpera. Už v 25. sekunde nastavil Važan ofenzívne chúťky "kosačiek". "Oceliarov" držal nad vodou Hylák, ktorý bol pripravený pri strelách Themára, Brcka aj Galamboša.

Martin zosadil Košice z čela tabuľky
SITA

Hokej - Tipsport extraliga 2013/2014 - 22. kolo:

MHC Mountfield Martin - HC Košice 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Góly: 16. Važan (Markovič), 34. Fujerík (J. Perniš), 47. Markovič (Galamboš, I. Ďatelinka) - 24. Jokeľ (Cebák, Boltun), 47. Spilár (Bartoš) 
Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: J. Cíger 10 min osobný trest za zhodenie rukavíc - Konečný 5+DKZ, Štrbák 10 min osobný trest za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Orolín, Tvrdoň, 2200 divákov 

Zostavy:

Martin: J. Čech - Matejka, Brcko, A. Novotný, J. Perniš, Pacalaj, I. Ďatelinka - Markovič, Galamboš, Važan - Themár, Beran, J. Cíger - Rožník, Fujerík, L. Klíma - Šugár, Dírer, Pokrivčák

Košice: Hylák - Chovan, Štrbák, Deyl, Macejko, Cebák, Šeda, Kolba - R. Jenčík, D. Pašek, Spilar - L. Nagy, Bartoš, Bicek - Hinďoš, Boltun, Jokeľ - Konečný, T. Marcinko, Hrnka 

Martinčanom po dlhej dobe vyšla prvá tretina. Aktívnou hrou a dobrým korčuľovaním zaskočili vlažne pôsobiaceho súpera. Už v 25. sekunde nastavil Važan ofenzívne chúťky "kosačiek". "Oceliarov" držal nad vodou Hylák, ktorý bol pripravený pri strelách Themára, Brcka aj Galamboša. V 14. min ho však zblízka prekonal Važan a poslal domácich zaslúžene do vedenia. Važanov gól ešte viac povzbudil dobre hrajúcich domácich, ktorí dostali Košičanov pod ešte väčší tlak.

Po prestávke využili skúsení hostia zaváhanie domácich pred bránkou a osamotený Jokeľ pohodlne vyrovnal - 1:1. Inkasovaný gól zobral domácim vietor z plachiet a hostia vyrovnali aj hru. V 29. min sa ocitol sám pred Čechom Marcinko, ale jeho slabé zakončenie nevyrušilo Martinského gólmana. V polovici zápasu bol vylúčený za faul kolenom na Macejku Konečný. Martinčania najprv vlastnou nedisciplinovanosťou ponúknutú päťminútovú presilovku odmietli, lebo onedlho sa pomer síl vyrovnal. V následnej presilovke sa z otočky presadil Fujerík a vrátil Martinčanom jednogólový náskok i pohodu na ich hokejky.

V tretej tretine Košičania pridali, hrozil najmä Bartošov útok. V 47 min. premenil skvelú Galambošovu prihrávku Markovič - 3:1. Eufóriu domácich schladil o pár sekúnd Spilár a hostia boli opäť na dostreľ. Hokej potom gradoval. V 51. min najskôr odpálil Štrbák puk z bránkoviska po Markovičovej strele a potom na druhej strane nezasunul Šugár puk do prázdnej Hylákovej bránky. Domáci si v dramatickom závere víťazstvo ustrážili. 

Hlasy:

Daniel Babka (tréner Martina): "Sme šťastný za toto víťazstvo. Chalani podali výkon, aký ešte v tejto sezóne nepredviedli. Nebolo to jednoduché, ale boli sme viac hladní po víťazstve ako súper. Začali sme aktívnym presingom, čo na Košice platilo. Počas zápasu sme prišli o dvoch hráčov, museli sme zredukovať zostavu, ale poradili sme si aj z touto situáciou."

Anton Tomko (tréner Košíc): "Hral sa rýchly hokej s veľkým nasadením. V prvej tretine sme spravili v našom obrannom pásme chybu, ktorú súper využil a išiel do vedenia. Do druhej tretiny sme nastúpili s odhodlaním dať gól, čo sa nám aj podarilo. Keď sme začali naberať na obrátkach, hrali hostia päťminútovú presilovku. V jej závere sme dostali druhý gól. Martinčania potom potrestali našu chybu na útočnej modrej a viedli už 3:1. Za tohto stavu sme strelili ešte kontaktný gól, ale vyrovnať sa nám nepodarilo aj preto, lebo domáci hrali s väčším srdiečkom ako naši hráči."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok