Maňka chce ísť s Kotlebom len do jednej diskusie

SITA, TA3
14.11.2013 16:50

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Vladimír Maňka, ktorý postúpil do druhého kola volieb predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja s Marianom Kolebom, sa so svojím súperom plánuje stretnúť len v jednom televíznom diskusnom dueli.

Duel bude konkrétne vo verejnoprávnom Rádiu a televízii Slovenska (RTVS). Uviedol to na brífingu s tým, že všetky ostatné pozvania na predvolebné diskusie už vopred odmieta, pretože nechce prispievať k vytváraniu mediálneho priestoru pre názory, s ktorými väčšina ľudí v spoločnosti nesúhlasí.

„Nemám a nikdy som nemal problém zúčastňovať sa na rôznych diskusných fórach so svojimi politickými oponentmi. Súčasnú situáciu po prvom kole volieb do VÚC považujem aj ja, podobne ako mnohí, za neštandardnú,“ uviedol Maňka. Pripomenul, že Slovenský zväz protifašistických bojovníkov, ale aj viacerí starostovia, poslanci a občania ho vyzvali, aby odmietol účasť v diskusiách s Kotlebom. Rozhodol sa však prijať pozvanie do pondelkovej diskusie v RTVS, kde vyjadrí svoje názory a jednoznačný občiansky postoj. Myslí si totiž, že keby neprišiel ani na jeden duel, mohol by tým na to vzniknúť v spoločnosti úplne iný názor, než ten, ktorý chce vysvetliť.

Kotleba v reakcii na Maňkovo vyhlásenie uviedol, že nevidí dôvod, prečo by sa mal Maňka báť ísť s ním do diskusnej relácie. „Môj názor je taký, že pán Maňka napriek podpore všetkých takzvaných štandardných politických strán jednoznačne ukázal svoj strach a to, že ich ponímanie demokracie nemá so skutočnou demokraciou nič spoločné,“ uviedol pre agentúru SITA Kotleba. Dodal, že on nemá problém zúčastniť sa na žiadnej diskusnej relácii, ktorá bude vysielaná naživo. Do takej, ktorá by sa vysielala len zo záznamu, však nepôjde, čo sa týka aj avizovanej pondelkovej diskusie v RTVS.

TB kandidáta na predsedu BBSK Vladimíra Maňku

Pozrite si reakciu Mariána Kotlebu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok