Räikkönena nahradí Kovalainen, McLaren angažoval Magnussena

TASR TA3 SITA
14.11.2013 16:08

Fínskeho jazdca F1 Kimiho Räikkönena, ktorý nedokončí sezónu pre operáciu chrbta, nahradí v kokpite Lotusu jeho krajan Heikki Kovalainen.

Räikkönena nahradí Kovalainen, McLaren angažoval Magnussena
SITA

"Nasadnutie do monopostu pred koncom sezóny, keď som celý rok nejazdil, je pre mňa veľkou výzvou," povedal bývalý pilot Renaultu Kovalainen.    

Tridsaťdvaročný Fín sa predstaví vo farbách Lotusu na záverečných dvoch pretekoch sezóny v USA a Brazílii.

McLaren neprekvapil, angažoval Magnussena

Novým kolegom Jensona Buttona v tíme formuly 1 McLaren bude v súlade s predpoveďami Kevin Magnussen. V kokpite nahradí Segia Péreza, ktorý už v stredu oznámil, že po neúspešnej sezóne v britskom zoskupení končí. Mexičan nazbieral v doterajších sedemnástich veľkých cenách chudobných 35 bodov, Button o 25 viac. McLaren je na najlepšej ceste pripísať si na konto najhoršiu sezónu v modernej ére, nezískal ani jedno víťazstvo či pódiové umiestnenie. Pérez prišiel do tímu pred sezónou zo Sauberu, v ktorom dosiahol niekoľko pozoruhodných výsledkov.

Dvadsaťjedenročný Dán Magnussen bol uplynulé dva ročníky súčasťou rozvojového programu McLarenu, je úradujúcim šampiónom seriálu Formula Renault 3.5. "Nebudem preháňať, keď poviem, že som každý deň svojho života zasvätil cieľu stať sa raz jazdcom formuly 1," povedal rodák z Roskilde, prvý nováčik v McLarene od roku 2007, keď doň vstúpil Lewis Hamilton.



zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok