ČSA obnovia letecké spojenie medzi Bratislavou a Prahou

TASR
14.11.2013 11:52

Po dvoch rokoch budú môcť cestujúci opäť využívať tradičné letecké spojenie medzi Bratislavou a Prahou. České aerolínie (ČSA) obnovujú od 11. decembra tohto roku spojenie medzi týmito dvoma hlavnými mestami.

ČSA obnovia letecké spojenie medzi Bratislavou a Prahou
ČTK

"České aerolínie sa symbolicky vracajú na svoju historicky prvú linku Praha – Bratislava práve v roku, keď si pripomínajú 90. výročie založenia spoločnosti a začatia prevádzky," priblížila hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika Veronika Ševčíková. Predaj leteniek na toto spojenie sa začne podľa jej slov v piatok 15. novembra prostredníctvom všetkých distribučných kanálov.

Lety medzi Prahou a Bratislavou budú ČSA prevádzkovať ráno a večer, a to v pondelok, stredu a v piatok. Odlety z Bratislavy sú plánované o 10.00 h a 21.05 h a lety z Prahy budú štartovať o 6.35 h a 17.30 h. Na linku nasadia aerolínie turbovrtuľové lietadlá typu ATR 42 alebo 72. "Let medzi Prahou a Bratislavou potrvá hodinu," dodala Ševčíková.

Linka medzi Bratislavou a Prahou nadväzuje podľa ČSA v Prahe na ďalšie spojenia aerolínií napríklad do Barcelony, Bukurešti, Kodane, Kyjeva či Milána alebo Moskvy. "Od marca 2014 zvýšime počet spiatočných spojení medzi Bratislavou a Prahou na dva denne vo všetkých pracovných dňoch, cez víkend bude k dispozícii frekvencia v nedeľu večer," avizoval riaditeľ Českých aerolínií pre obchod Stanislav Zeman.

Aerolínie chcú tiež od apríla 2014 rozšíriť počet nadväzujúcich spojení, predovšetkým do destinácií v Rusku. Napríklad do Jekaterinburgu, Nižného Novgorodu, Permu, Ufy, ale aj do Zürichu alebo Ženevy.

Zároveň však ČSA spúšťa počas tohtoročnej zimnej sezóny aj vnútroštátne letecké spojenie medzi Košicami a Bratislavou. V prevádzke bude ranný a večerný let každý pondelok, stredu a piatok. Od konca marca 2014 sa má ponuka rozšíriť aj na utorky, štvrtky a nedele. Odlety z Bratislavy do Košíc sú naplánované o 7.50 h a 18.45 h a spiatočné spoje na 9.00 h a 19.55 h. Let bude trvať 50 minút.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok