Slovan predviedol skvelý obrat, zápas s Jugrou rozhodol v nájazdoch Netík

TASR TA3
13.11.2013 21:46

Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali tretí blok domácich zápasov v prebiehajúcej sezóne KHL stredajšou výhrou na ľade Slovnaft arény nad Jugrou Chanty-Mansijsk 3:2 po predĺžení a nájazdoch.

Slovan predviedol skvelý obrat, zápas s Jugrou rozhodol v nájazdoch Netík
SITA

Zverenci trénera Rostislava Čadu síce začali aktívne, no svoje šance nedokázali pretaviť na úvodný gól a tak v 11. minúte udreli hostia. Po parádnej individuálnej akcii sa presadil Buľanskij. Jugra si poistila náskok v 26. minúte, keď sa Žukov presadil dokonca pri oslabení. Slovan síce odpovedal počas následnej presilovky, no rozhodcovia gól neuznali, keďže puk išiel do siete od jednej z domácich korčúľ.

V 44. minúte už domáci znížili vďaka presilovkovej strele Miklíka a dve minúty pred koncom riadneho času sa im podarilo aj vyrovnať zásluhou Mojžíša. V nájazdoch rozhodol o triumfe Slovana Netík.
"Belasí" sa najbližšie predstavia opäť doma v piatok 15. novembra o 19.00 h proti Avtomobilistu Jekaterinburg. O dva dni neskôr si zmerajú sily s Barysom Astana a domácu šnúru ukončia v utorok 19. novembra duelom s Avangardom Omsk.

Slovan Bratislava - Jugra Chanty-Mansijsk 3:2 pp a sn (0:1, 0:1, 2:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 44. Miklík (Vondrka, Škoula), 58. Mojžíš (Štajnoch), rozh. nájazd: Netík - 11. Buľanskij, 26. Žukov (Smoleňák, Šefer). Rozhodcovia: Karabanov, Safiullov - Kučava, Novikov, vylúčení: 2:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 9731 divákov.
Slovan Bratislava: Janus - Škoula, Sersen, Sigalet, Kutlák, Štajnoch, Mojžíš - Radivojevič, J. Mikúš, Bartovič - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Ölvecký, Kukumberg - Daňo, Šťastný, Hudáček - Matoušek, T. Mikúš
Jugra Chanty-Mansijsk: Biriukov - Šefer, Chvostov, Pepeľajev, Trončinský, Sokolov, Starosta, Ďakov - Chlyncev, Žukov, Sitnikov - Smoleňák, Dixon, Savinainen - Kňazev, Jacenko, Buľanskij - Plotnikov, Krysanov, Gusev - Petrov

Slovan začal od úvodu veľmi aktívne. Radivojevič sa už po 20 sekundách natlačil pred Biriukova, pri zakončení ho jeden z obrancov hostí fauloval a "belasí" hrali presilovku. Tá im však vôbec nevyšla, keďže sa nedokázali usadiť v útočnom pásme. Po niekoľkých pološanciach mal dobrú príležitosť Hudáček, ktorý sa dostal k zakončeniu spoza bránky, no ani na dvakrát Biriukova neprekonal.

Nasledovala ďalšia presilovka domácich, počas ktorej zavreli súpera a stupňovali tlak, gól však nevyťažili. V 11. minúte sa hostia dostali prvýkrát na dlhšie pred Janusa a hneď z toho bol vedúci gól po parádnej individuálnej akcii Buľanskeho. Útočník hostí si nakorčuľoval spoza bránky, blafákom si položil Janusa a rutinérsky zakončil - 0:1. Slovan mohol vyrovnať, keď unikli Bartovič s Radivojevičom. Kapitán "belasých" zatiahol puk pred bránku a naservíroval ho svojmu kolegovi z útoku, no ten v čistej gólovej pozícii netrafil.

Po niekoľkých hluchých minútach v úvode druhej tretiny prišla ďalšia presilovka domácich, no dopadla najhoršie ako mohla. Slovan počas nej ani raz nevystrelil, naopak jeho hráči v závere pokazili rozohrávku, poslali do úniku dvojicu Smoleňák, Žukov a druhý menovaný rozvlnil sieť za Janusovým chrbtom - 0:2.

V 30. minúte prihral Bartovič spoza bránky na Radivojeviča, no ten sám pred Biriukovom opäť netrafil odkrytú bránku. O minútu neskôr pri ďalšej početnej výhode už skončil puk v Biriukovej sieti, no rozhodcovia po konzultácii gól neuznali, pretože ho tam mal kopnúť jeden z domácich hráčov. Ďalšie minúty priniesli nie príliš atraktívny hokej, hralo sa najmä v strednom pásme a na oboch stranách bolo veľa nepresností.

Slovan sa dočkal gólu až na začiatku tretieho dejstva, keď využil v poradí svoju piatu presilovku. Miklík si spoza bránky nakorčuľoval na ľavý kruh a strelou švihom prekonal Biriukova - 1:2. O štyri minúty mohlo byť vyrovnané, keď Bartovič obkrúžil bránku a poslal puk na Hudáčka, no ten tiesnený obrancom ani na dvakrát nedostal puk do odkrytej siete. "Belasým" sa to nakoniec podarilo až v 58. minúte, keď sa Mojžíš zbavil dvoch obrancov a bekhendom poslal puk k žŕdke - 2:2. Slovan sa nakoniec dočkal víťazstva, o ktorom rozhodol v samostatných nájazdoch Netík.

Radivojevič sa zranil

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok