V ofenzívne ladenom stretnutí zvíťazil Slovan nad Ružomberkom, Vittek s dvoma gólmi

SITA
10.11.2013 17:56

Od začiatku tohto corgoňligového šlágra pred 4675 divákmi mal Slovan miernu prevahu, ale prvú šancu si už v 5. min vypracovali domáci, keď sériu krížnych prihrávok zakončil Zreľák do Putnockého rúk. V 18. min si s Milinkovičovou streľou Lešňovský hravo poradil.

V ofenzívne ladenom stretnutí zvíťazil Slovan nad Ružomberkom, Vittek s dvoma gólmi
SITA

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 17. kolo - nedeľa:

MFK Ružomberok - ŠK Slovan Bratislava 2:3 (0:2)

Góly: 53. Lačný, 84. Ďubek (z pok. kopu) - 20. a 69. Vittek, 36. I. Žofčák, ŽK: 77. Ďubek - 44. Grendel, 70. I. Žofčák, 77. Kladrubský, 78. Milinkovič, 84. Gorosito, rozhodovali: Vlk - E. Weiss, Vindiš, 4675 divákov

Zostavy:

Ružomberok: Lešňovský - L. Lupták (79. A. Lovás), Greššák, Adamovič, P. Maslo - Ďubek, Zošák (89. Serečin), Martin Nagy, Zreľák - Tawamba - Lačný

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kladrubský, Vrabec - Kolčák - I. Žofčák, Grendel, Milinkovič (80. L. Peltier) - Halenár - Vittek

Od začiatku tohto corgoňligového šlágra pred 4675 divákmi mal Slovan miernu prevahu, ale prvú šancu si už v 5. min vypracovali domáci, keď sériu krížnych prihrávok zakončil Zreľák do Putnockého rúk. V 18. min si s Milinkovičovou streľou Lešňovský hravo poradil. O tri minúty sa zrodila akcia "belasých" po linke Milinkovič - Žofčák - Vittek a posledný menovaný otvoril skóre - 0:1. Potom sa dlho hralo bez futbalovej šťavy. Vzruch priniesla až 36. min a v nej ďalekonosný pokus Zreľáka, ktorý natiahol súperovho gólmana. V tej istej minúte však udrelo na druhej strane. Medzeru v domácej obrane využil Bagayoko, prihral voľnému Žofčákovi a bolo 0:2. Vzápätí mali Ružomberčania hneď dve príležitosti na zníženie: najprv Lačný zblízka trafil hlavou do žrde a následne Zreľák tiež hlavou mieril len do Putnockého.

Po zmene strán sa "Ruža" začala usadzovať na polovici Slovana. Jej ofenzívne snahy korunoval v 53. min kontaktným gólom Lačný, keď zužitkoval Ďubekovu prihrávku. Liptáci ďalej pokúšali šťastie, ale obrana hostí stála na pevných nohách. Slovanisti sa dostali k vážnejšiemu slovu až v 69. min a bol z toho ďalší presný zásah: Žofčák posunul Vittekovi, ktorý si pripísal svoj druhý gólový zápis v stretnutí - 1:3. Potom začalo byť na ihrisku veľa nervozity, pribúdali žlté karty a futbal ustupoval. V 84. min zahral Gorosito vo vlastnom pokutovom území rukou a nariadenú penaltu Ďubek bezpečne premenil - 2:3. V nadstavenom čase si dal Kladrubský takmer vlastný gól, líder tabuľky však tesné víťazsvo udržal. 

Hlasy:

Jozef Vukušič (tréner Ružomberka): "Bol to dobrý zápas vo výbornej kulise. Škoda, že sme museli skóre stále doťahovať, proti mužstvu ako Slovan je to mimoriadne zložité. Kontaktný gól na 1:2 nás vrátil do hry. Súper to potom rozkúskoval, čím nás vyviedol z tempa. Mali sme dosť šancí aspoň na remízu."

Jozef Valovič (tréner Slovana): "Som veľmi spokojný s predvedenou hrou, taktickou disciplínou i s individuálnymi výkonmi jednotlivcov. Súper bol kvalitný, no my sme boli o niečo aktívnejší. Bol to zápas vo vynikajúcej atmosfére a som rád, že sme ho zvládli."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok