Košiciam na výhru nad Senicou stačil prvý polčas

TA3 SITA
9.11.2013 19:39

Prvý polčas sa hral v réžii Košíc, výsledné skóre 3:0 bolo pre hostí ešte prijateľné. Už v 4. min zahrával Novák z ľavej strany priamy kop, obrana hostí odvrátila loptu iba za šestnástku, kde Viazanko strelou bez prípravy otvoril skóre stretnutia.

Futbal - Corgoň liga 2013/2014 - 17. kolo - sobota:

MFK Košice - FK Senica 3:1 (3:0)

Góly: 4. a 38. Viazanko, 31. Duda (z pok. kopu) - 81. Diarrassouba, ŽK: 36. Šinglár, 83. O. Diaby - 22. Ventúra, 30. Cristovam, 36. P. Pavlík, 90.+ Jirásek, rozhodovali: Valášek - Chládek, Bobko, 1620 divákov

Zostavy:

Košice: Ružinský - Viazanko, Kavka, Bašista, Ostojič - Korijkov, Šinglár - J. Novák, Duda (90. Haskič), Pačinda (76. Gáll) - O. Diaby (87. Skvašík)

Senica: Šulla - Cristovam (71. Diarrassouba), P. Pavlík, Križko, Kalabiška - Ventúra (64. Jirásek) - Jaroslav Diviš, T. Kóňa, Piroska, Hiago - Kosorin (85. Tsoumou) 

Prvý polčas sa hral v réžii Košíc, výsledné skóre 3:0 bolo pre hostí ešte prijateľné. Už v 4. min zahrával Novák z ľavej strany priamy kop, obrana hostí odvrátila loptu iba za šestnástku, kde Viazanko strelou bez prípravy otvoril skóre stretnutia. Na druhej strane po obdobnej situácii a Piroskovej strele Ružinský vyboxoval loptu do bezpečia. V 14. min po Pačindovom priamom kope Šulla zachraňoval na čiare. O tri minúty neskôr po Novákovom rohu Ostojič hlavičkoval do brvna hosťujúcej bránky. Košičania hrali s chuťou a Záhoráci miestami nevedeli, kam skôr skočiť. V 23. min po úniku a prihrávke Nováka osamotený Duda z päťky prekopol bránku Senice. Ďalšie strely Nováka a Korijkova vytlačil Šulla na roh. Presne po polhodine hry Cristovam fauloval Pačindu a reprezentant do 21 rokov Duda z pokutového kopu zvýšil na 2:0. V 38. min vyšla Košičanom rýchla akcia po osi Pačinda - Novák - Viazanko. Posledný menovaný obišiel brankára a upravil na 3:0.

Po zmene strán začali hostia oveľa živšie, ale až na Kóňovu strelu nič nevymysleli. Naopak, po Novákovom úniku a centri netrafil Pačinda z 10 metrov poloprázdnu bránku. V 70. min Kóňov tečovaný priamy kop Ružinský zázračne vyrazil. O tri minúty neskôr O. Diaby po centri minul bránku a Novákovu nebezpečnú strelu Šulla s námahou vyrazil. V záverečnej desaťminútovke si hostia vypracovali veľký tlak. Hra sa odohrávala v šestnástke domácich. Napokon Seničania znížili, keď sa po rohu Diarrassoubova hlavička odrazila od žrde do siete. 

Hlasy:

Radoslav Látal (tréner Košíc): "Na Senicu sme sa dobre pripravili, výborne nám vyšiel vstup do zápasu. Prvý polčas bol z našej strany výborný, chlapcom nemám čo vyčítať. V druhom polčase sme sa dostali pod tlak, moji zverenci to však zvládli výborne. Za šesť dní sme dobre zvládli všetky tri zápasy, čo ma teší."

Eduard Pagáč (tréner Senice): "Videli sme diametrálne odlišné polčasy. V prvom sme zle bránili štandardky domácich. Hrali sme málo aktívne, nedôrazne. Po prestávke sme boli agresívnejší, vypracovali sme si šance, žiaľ, gól sme strelili neskoro. Chlapci však ukázali, že vedia hrať futbal."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok